EVENIMENTE
NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Stadionul din Haga va fi dotat cu panouri fotovoltaice

Acoperisul stadionului de fotbal din Haga va sustine in curand o instalatie fotovoltaica formata din 2.900 de module solare. Investitia nu se opreste insa numai la montarea acestor panouri fotovoltaice.

Sistemul solar care va fi instalat pe acoperisul stadionului din Haga va avea o productie de circa 725 kWp si va fi unul din cele mai mari proiecte fotovoltaice de acoperis din Olanda.

Anglia a atins pragul de 500.000 de locuinte cu acoperis solar

Jumatate de milion de locuinte britanice au panouri fotovoltaiceDepartamentul pentru Energie si Schimbari Climatice din Marea Britanie a publicat cele mai recente date cu privire la numarul sistemelor solare montate pe acoperisuri rezidentiale din Regatul Unit. Astfel, potrivit informatiilor oficiale, numarul locuintelor dotate cu instalatii fotovoltaice a depasit jumatate de milion, in primele zile ale lui Ianuarie 2014 fiind deja inregistrate 501.145.

Panouri fotovoltaice la o vinarie din Turcia

Una din vinariile de pe coasta turceasca si-a instalat recent 400 de panouri fotovoltaice, insumand un sistem cu o putere de 100 de kWp. Aceasta investitie este o continuare a filosofiei companiei care detine fabrica de vinuri in ceea ce priveste politica de protejare a mediului si de economisire a energiei folosite in procesul de productie.
Inca de la fondarea vinariei, proprietarii au decis sa nu foloseasca niciun fel de pompa in producerea vinului si sa utilizeze in schimb tehnica de curgere gravitationala naturala, care imbunatateste aroma vinului si economiseste in acelasi timp energie.

Numarul certificatelor verzi, redus la jumatate pentru fotovoltaice de la 1 Ianuarie

Numarul certificatelor verzi, redus la jumatate pentru fotovoltaice de la 1 IanuarieAutoritatile romane au luat decizia ca de 1 Ianuarie 2014 numarul certificatelor verzi acordate producatorilor de energie regenerabila sa fie redus drastic, astfel ca proprietarii de ferme eoliene se vor multumi cu numai 0.5 certificate verzi/MWh produs si livrat in retea, fata de doua, cat primesc in prezent si pana in 2017.

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaice

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaiceUn numar de zece locatii apartinand lantului de brutarii Greggs, cel mai cunoscut din Marea Britanie, au fost dotate cu sisteme de producere a energiei electrice cu ajutorul luminii solare, intr-o incercare de a reducere emisiile de carbon cu 25% pana in 2015.
Astfel, reprezentantii celui mai mare lant de brutarii stradale din Regatul Unit, mai popular in aceasta tara chiar decat McDonald’s, au anuntat in cursul acestei saptamani instalarea unei capacitati de 1.28 MW de putere fotovoltaica pe acoperisul a zece din locatiile sale.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design