EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Vizitatorii Marelui Canion primesc o lectie de energie solara


Acoperisul si solul centrului de vizitatori din sudul Marelui Canion vor fi acoperite in curand de un numar de 84 de panouri solare pentru a alimenta cu energie cladirea, vizitata anual de 4.5 milioane de turisti.

Sistemul de energie solara va alimenta cu aproximativ 18 kilowati de energie, ceea ce va acoperi 30% din consumul energetic normal al cladirii.

Finantarea si instalarea panourilor a fost posibila gratie Ratelor Verzi puse la dispozitie de Sistemul de Electricitate din Arizona, APS, companiilor energetice care corespund Standardelor de Energie Regenerabila al Comisiei Corporatiilor din Arizona.

China va avea in curand cea mai mare ferma solara din lume


China Technology Development Group Corp si compania Qinghai New Energy Group au anuntat ca vor construi o centrala ce foloseste energia solara in nord-vestul Cinei, care ar putea deveni cel mai mare proiect de acest tip.

Centrala solara va produce initial 30 megawati. Proiectul va lua startul in cursul acestui an, cu o investitie de inceput de 150 de milioane de dolari.

Potrivit declaratiilor facute de oficialii companiilor implicate, centrala solara va ajunge sa produca electricitate de pana la 1 gigawat. Pavel Molachnov, analist al companiei Raymond James, a precizat ca cel mai mare proiect solar photovoltaic anuntat pana in prezent este rodul unei colaborari intre compania OptiSolar si PG&E Corp., din California, care produce 550MW.

Telefon solar


Samsung a lansat recent un nou model de telefon, numit Blue-Earth, care deschide o noua era pentru telefoanele mobile. Telefonul este alimentat de panouri solare montate pe statele lui. In plus, este fabricat din material plastic reciclat (din sticle de plastic).

In acest fel, noul telefon nu numai ca foloseste o sursa regenerabila de energie, dar previne si poluarea mediului prin aruncarea in natura a recipientelor de plastic, informeaza site-ul Ecofriend.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design