EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Energie solara la LA


Orasul Los Angeles va avea 10% electricitate din energie solara, a anuntat primarul Antonio Villaraigosa. Planul primarului, Solar A , va dezvolta cea mai mare instalatie solara din lume.

Cea mai mare centrala solara a lumii


Centrala a inceput sa functioneze la capacitate maxima de la 23 decembrie, a declarat Francisco Aleixo, directorul centralei. Unitatea de la Amareleja a inceput sa produca energie la o capacitate redusa inca din martie 2008.

Cu o putere instalata de peste 46 de MW, centrala va produce 93 de milioane KW/h pe an, permitand evitarea emisiei a peste 89 de tone de CO2 pe an.

Constructia centralei solare a necesitat investitii de 261 de milioane de euro. Ea este compusa din 262.080 de panouri fotovoltaice instalate pe 2.520 de module amplasate pe o suprafata de 250 de hectare. Centrala de la Amareleja, a grupului Amper Central Solar, se afla in regiunea Alentejo unde sunt concentrate aproape 80% din centralele solare ale Portugaliei.

Masina care functioneaza cu energie umana si solara


Hibridul a fost creat de o echipa de studenti de la Universitatea San Jose din SUA. Masina, numita ZEM Zero EMission Vehicle, va fi produsa in serie si va fi lansata pe pietele din Mexic, China si India.

Vehiculul este pus in miscare cu ajutorul pedalelor, al bateriilor cu silicon si al panourilor solare. Cele patru baterii cu fibre de silicon se incarca cu energia de la cele patru panouri solare amplasate pe masina.

Vizitatorii Marelui Canion primesc o lectie de energie solara


Acoperisul si solul centrului de vizitatori din sudul Marelui Canion vor fi acoperite in curand de un numar de 84 de panouri solare pentru a alimenta cu energie cladirea, vizitata anual de 4.5 milioane de turisti.

Sistemul de energie solara va alimenta cu aproximativ 18 kilowati de energie, ceea ce va acoperi 30% din consumul energetic normal al cladirii.

Finantarea si instalarea panourilor a fost posibila gratie Ratelor Verzi puse la dispozitie de Sistemul de Electricitate din Arizona, APS, companiilor energetice care corespund Standardelor de Energie Regenerabila al Comisiei Corporatiilor din Arizona.

China va avea in curand cea mai mare ferma solara din lume


China Technology Development Group Corp si compania Qinghai New Energy Group au anuntat ca vor construi o centrala ce foloseste energia solara in nord-vestul Cinei, care ar putea deveni cel mai mare proiect de acest tip.

Centrala solara va produce initial 30 megawati. Proiectul va lua startul in cursul acestui an, cu o investitie de inceput de 150 de milioane de dolari.

Potrivit declaratiilor facute de oficialii companiilor implicate, centrala solara va ajunge sa produca electricitate de pana la 1 gigawat. Pavel Molachnov, analist al companiei Raymond James, a precizat ca cel mai mare proiect solar photovoltaic anuntat pana in prezent este rodul unei colaborari intre compania OptiSolar si PG&E Corp., din California, care produce 550MW.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design