EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

SolarWall - tehnologie revolutionara

O noua tehnologie solare creata de Canada pentru a produce caldura si electricitate a fost utilizata in aceasta vara in timpul jocurilor Olimpice de la Beijing.

Sistemul, numit SolarWall, combinat cu panouri solare, a fost instalat pe acoperisul unei cladiri unde se afla un centru de servicii si o clinica medicala pentru atleti, la Beijing. Sistemul produce cu 200 - 300% mai mult curent electric decat un sistem conventional de panouri solare si permite reducerea cu 75% a consumului total de energie din cladire prin comparatie cu alte cladiri din capitala Chinei.

Principala functie a Solar Wall este sa produca energie termica cu ajutorul luminii soarelui. Dispozitivul este compus din panouri metalice cu perforatii minuscule, suficient de mari pentru a lasa sa intre aerul incalzit de soare, dar prea mici ca sa patrunda apa de ploaie. Este mai ieftin si mai eficient pe plan energetic decat majoritatea tehnologiilor solare existente.

Yamaha si-a instalat sisteme solare si eoliene

Yamaha Motor si-a instalat sisteme solare si eoliene de generare a energiei electrice la fabrica Nakaze ca parte din initiativa de inverzire a companiei prin folosirea surselor alternative de energie, informeaza Environmental Leader.

Energie solara la LA


Orasul Los Angeles va avea 10% electricitate din energie solara, a anuntat primarul Antonio Villaraigosa. Planul primarului, Solar A , va dezvolta cea mai mare instalatie solara din lume.

Cea mai mare centrala solara a lumii


Centrala a inceput sa functioneze la capacitate maxima de la 23 decembrie, a declarat Francisco Aleixo, directorul centralei. Unitatea de la Amareleja a inceput sa produca energie la o capacitate redusa inca din martie 2008.

Cu o putere instalata de peste 46 de MW, centrala va produce 93 de milioane KW/h pe an, permitand evitarea emisiei a peste 89 de tone de CO2 pe an.

Constructia centralei solare a necesitat investitii de 261 de milioane de euro. Ea este compusa din 262.080 de panouri fotovoltaice instalate pe 2.520 de module amplasate pe o suprafata de 250 de hectare. Centrala de la Amareleja, a grupului Amper Central Solar, se afla in regiunea Alentejo unde sunt concentrate aproape 80% din centralele solare ale Portugaliei.

Masina care functioneaza cu energie umana si solara


Hibridul a fost creat de o echipa de studenti de la Universitatea San Jose din SUA. Masina, numita ZEM Zero EMission Vehicle, va fi produsa in serie si va fi lansata pe pietele din Mexic, China si India.

Vehiculul este pus in miscare cu ajutorul pedalelor, al bateriilor cu silicon si al panourilor solare. Cele patru baterii cu fibre de silicon se incarca cu energia de la cele patru panouri solare amplasate pe masina.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design