EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Primul tractor pe energie solara

Primul tractor pe energie solara va fi pus in vanzare incepand cu 2010 de compania producatoare, Open Energy, informeaza Farmers Weekly Interactive. Pretul de vanzare al tractorului ecologic este estimat la 50.000 de euro.

Tractorul ecologic va functiona cu ajutorul unui panou solar de 26 de metri patrati, care se va ajusta singur pentru a capta cat mai multa energie solara. Potrivit inginerului constructor, Peter Prohaska, panourile flexibile sunt cu 40% mai eficiente decat cele fixe.

"Energia stocata este mai mare decat cea folosita astfel incat tractorul ar putea functiona non-stop timp de o zi si jumatate, daca este folosit la sarcini usoare ca stropitul sau prasitul", a declarat Peter Prohaska.

Centrala solara franceza

In Franta, la sfarsitul lunii noiembrie, a fost inaugurat un centru solar - Centrale Solaire de Lunel prima centrala fotovoltaica la sol. Centrala este o instalatie compusa din module fotovoltaice instalate in plin camp si va produce energie curata regenerabila ce va fi descarcata in reteaua nationala de distributie.

Casa solara rotativa

Compania franceza Domespace Homes ofera o solutie inovativa pentru cererea tot mai mare de energie curata in domeniul constructiilor de locuinte: casa Solaleya Dome House. Este un proiect de casa futurista al designerului Patrick Marsilli ale carei caracteristici o fac sa fie cu totul aparte.

Cea mai mare instalatie solara din Israel intra in functiune

Cea mai mare instalatie solara din Israel a fost inaugurata luni,08.12.2008, marcand cooperarea dintre China si Israel in domeniul energiei curate, informeaza agentia de presa Xinhua.

Potrivit estimarilor, proiectul solar va genera pana la 85.000 kilowati de energie electrica pe an. Acesta a fost construit de compania chineza Suntech Power Holdings si a fost integrat in reteaua energetica nationala a Israelului.

Energie solara la LA

Orasul Los Angeles va avea 10% electricitate din energie solara, a anuntat primarul Antonio Villaraigosa. Planul primarului, Solar A, va dezvolta cea mai mare instalatie solara din lume.

Dupa realizarea proiectului, Los Angeles-ul va avea o capacitate energetica mai mare cu 1,280 MW, mai mult decat exista astazi in SUA, a declarat primarul.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design