EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Cea mai mare instalatie solara din Israel intra in functiune

Cea mai mare instalatie solara din Israel a fost inaugurata luni,08.12.2008, marcand cooperarea dintre China si Israel in domeniul energiei curate, informeaza agentia de presa Xinhua.

Potrivit estimarilor, proiectul solar va genera pana la 85.000 kilowati de energie electrica pe an. Acesta a fost construit de compania chineza Suntech Power Holdings si a fost integrat in reteaua energetica nationala a Israelului.

Energie solara la LA

Orasul Los Angeles va avea 10% electricitate din energie solara, a anuntat primarul Antonio Villaraigosa. Planul primarului, Solar A, va dezvolta cea mai mare instalatie solara din lume.

Dupa realizarea proiectului, Los Angeles-ul va avea o capacitate energetica mai mare cu 1,280 MW, mai mult decat exista astazi in SUA, a declarat primarul.

SolarWall - tehnologie revolutionara

O noua tehnologie solare creata de Canada pentru a produce caldura si electricitate a fost utilizata in aceasta vara in timpul jocurilor Olimpice de la Beijing.

Sistemul, numit SolarWall, combinat cu panouri solare, a fost instalat pe acoperisul unei cladiri unde se afla un centru de servicii si o clinica medicala pentru atleti, la Beijing. Sistemul produce cu 200 - 300% mai mult curent electric decat un sistem conventional de panouri solare si permite reducerea cu 75% a consumului total de energie din cladire prin comparatie cu alte cladiri din capitala Chinei.

Principala functie a Solar Wall este sa produca energie termica cu ajutorul luminii soarelui. Dispozitivul este compus din panouri metalice cu perforatii minuscule, suficient de mari pentru a lasa sa intre aerul incalzit de soare, dar prea mici ca sa patrunda apa de ploaie. Este mai ieftin si mai eficient pe plan energetic decat majoritatea tehnologiilor solare existente.

Yamaha si-a instalat sisteme solare si eoliene

Yamaha Motor si-a instalat sisteme solare si eoliene de generare a energiei electrice la fabrica Nakaze ca parte din initiativa de inverzire a companiei prin folosirea surselor alternative de energie, informeaza Environmental Leader.

Energie solara la LA


Orasul Los Angeles va avea 10% electricitate din energie solara, a anuntat primarul Antonio Villaraigosa. Planul primarului, Solar A , va dezvolta cea mai mare instalatie solara din lume.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design