EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Energie alternativa in Retezat


Centrele turistice din Parcul National Retezat au apa calda si lumina de la soare, cu ajutorul boilerelor solare si panourilor fotovoltaice. Proiectul "Energie Alternativa" al Administratiei Parcului National Retezat (APNR) a gasit finantare pentru instalatiile de energie alternativa din Marea Britanie, prin serviciul "Tourism Industry Carbon Offset Service" (TICOS).

Proiectul include 4 boilere solare, instalate de APNR in august 2008 si totalizand 940 de litri. Boilerele furnizeaza apa calda pentru 3 cladiri cu o suprafata de 1860 metri patrati din Centrul de vizitare Nucsoara. Cele 18 bai, 14 grupuri sanitare si 3 bucatarii ale Centrului de la Nucsoara folosesc astfel toate apa incalzita prin energie solara.
Chiar si in luna noiembrie, apa ajunge la o temperatura de peste 70 de grade Celsius.


Instalatie solara cu 624 de oglinzi


O instalatie spectaculoasa de panouri solare cu un imens turn in mijloc s-a deschis in apropiere de Sevilla, Spania, si produce 11 megawati de electricitate din razele soarelui colectate de nici mai mult nici mai putin decat 624 de oglinzi gigantice mobile, informeaza Daily Mail.

Robot hibrid inteligent pentru tuns iarba


Cu un aspect desprins din StarWars, robotul are posibilitatea de alimentare printr-un panou solar de 12W pozitionat pe carcasa sau direct de la incarcator fix. Daca energia furnizata de panoul solar nu e suficienta iar resursele sunt pe terminate isi va cauta singur statia de incarcare. Bineinteles, dupa incarcare, isi va relua singur constiincios treaba. Dotat cu un cod pin, stapanul ii poate programa datele de taiere lunare, dar si modul in care o va face.

Panouri solare instalate in cimitir

O multime de panouri solare au fost instalate intr-un cimitir din orasul Santa Coloma de Gramenet, din Spania. Cele 462 de panouri fotovoltaice produc suficienta energie electrica pentru aprovizionarea a 60 de locuinte anual, evitand astfel 62 tone de emisii de dioxid de carbon (CO2) pe an.

Primul tractor pe energie solara

Primul tractor pe energie solara va fi pus in vanzare incepand cu 2010 de compania producatoare, Open Energy, informeaza Farmers Weekly Interactive. Pretul de vanzare al tractorului ecologic este estimat la 50.000 de euro.

Tractorul ecologic va functiona cu ajutorul unui panou solar de 26 de metri patrati, care se va ajusta singur pentru a capta cat mai multa energie solara. Potrivit inginerului constructor, Peter Prohaska, panourile flexibile sunt cu 40% mai eficiente decat cele fixe.

"Energia stocata este mai mare decat cea folosita astfel incat tractorul ar putea functiona non-stop timp de o zi si jumatate, daca este folosit la sarcini usoare ca stropitul sau prasitul", a declarat Peter Prohaska.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design