EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Primele turnuri solare se vor construi in Namibia

Tarile africane sunt cele care se confrunta cel mai mult cu lipsa hranei la nivel mondial, dar au in acelasi timp un potential foarte mare de a exploata energia solara, datorita faptului ca marea majoritate a anului vremea este insorita, fara nori sau averse de ploaie.

Sunrgi dezvolta panouri solare inovatoare

Sunrgi a dezvoltat un nou mod de a produce energie solara, dupa cum afirma compania la fel de ieftin ca producerea energiei din carbune, folosind panouri solare care focalizeaza razele solare pe celulele fotovoltaice, si dotate cu un sistem de racire inovativ.

Punct de acces wireless alimentat cu panouri solare

Incet, incet, tehnologiile ecologice isi fac loc in viata de zi cu zi, cea mai noua inovatie in acest sens fiind punctele autonome de acces wireless la internet, alimentate prin panouri solare. Prototipul a fost pus la punct de un profesor din Brazilia, fiind deja in teste in mai multe locatii.

Antireflectorizantul, noua speranta a celulelor solare

O celula solara obisnuita reflecta o treime din lumina ce cade asupra ei, astfel ca numai doua treimi din lumina pot fi absorbite si transformate in curent electric.

Orasul Solar

75% din casele din orasul japonez Pal Town, supranumit Orasul Solar, sunt dotate cu panouri solare pe acoperis. Panourile respective le-au fost oferite gratuit de catre guvern si le permit cetatenilor sa reduca cu mult facturile de curent.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design