EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Sunrgi dezvolta panouri solare inovatoare

Sunrgi a dezvoltat un nou mod de a produce energie solara, dupa cum afirma compania la fel de ieftin ca producerea energiei din carbune, folosind panouri solare care focalizeaza razele solare pe celulele fotovoltaice, si dotate cu un sistem de racire inovativ.

Punct de acces wireless alimentat cu panouri solare

Incet, incet, tehnologiile ecologice isi fac loc in viata de zi cu zi, cea mai noua inovatie in acest sens fiind punctele autonome de acces wireless la internet, alimentate prin panouri solare. Prototipul a fost pus la punct de un profesor din Brazilia, fiind deja in teste in mai multe locatii.

Antireflectorizantul, noua speranta a celulelor solare

O celula solara obisnuita reflecta o treime din lumina ce cade asupra ei, astfel ca numai doua treimi din lumina pot fi absorbite si transformate in curent electric.

Orasul Solar

75% din casele din orasul japonez Pal Town, supranumit Orasul Solar, sunt dotate cu panouri solare pe acoperis. Panourile respective le-au fost oferite gratuit de catre guvern si le permit cetatenilor sa reduca cu mult facturile de curent.

Panou solar de 900 de ori mai eficient

Cercetatorii de la Corporatia americana Greenfield Solar au pus la punct un generator revolutionar de energie solara care poate produce pana la 1.500 de wati de electricitate. Generatorul cercetatorilor din Cleveland poate concentra si intensifica de pana la 900 de ori mai mult energia solara, pe o sectiune de numai 25 de centimetri.
Generatorul contine 28 de panouri din aluminiu aranjate in forma de aripa, pentru a obtine o curba parabolica si a reflecta mai bine lumina spre celulele solare.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design