EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Transport in comun pe energie solara la Londra

Designerul Varun Singh a creat un sistem modern de transport in comun alimentat cu energie solara, intitulat Sistem de Transport la Cerere Directa (D.O.T). Vehiculele futuristice de doua locuri ar putea fi luate din orice parcare publica si ar transporta cetatenii catre destinatia lor exacta.

Un baiat de 12 ani a descoperit un nou tip de celula fotovoltaica

Una din marile probleme ale panourilor solare, eficienta scazuta a transformarii energiei solare in energie electrica, a fost rezolvata de un copil de doar 12 ani din Beaverton Oregon, pe nume William Yuan, care a pus la punct un tip de celula fotovolcaica 3D, capabila sa absoarba atat spectrul vizibil al razelor solare, cat si cel UV.

Romanii investesc tot mai mult in panouri solare

Tot mai multi romani descopera cum pot face bani din soare. Panourile solare sunt o investitie alternativa de energie prea putin folosita de romani. Cei care au indraznit si si-au montat astfel de panouri spun insa ca investitia se poate amortiza in cativa ani, pe baza ecomoniilor facute la facturile pentru apa calda sau caldura.

Ghidul de finantare pentru panouri solare

 

Ministrul Mediului si Economiei Durabile a emis un :

ORDIN pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului

Ramane sa vedem cand va fi publicat in Monitorul Oficial si cand va deveni realitate.

 


ProLogis se indreapta spre energia verde

ProLogis, proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, va inchiria spatiile de pe acoperisul firmei Portland General Electric, companie de utilitati electrice care deserveste aproximativ 813.000 de clienti rezidentiali, comerciali si industriali din Oregon, in vederea construirii mai multor sisteme fotovoltaice in Portland, cu o capacitate totala de 1,1 megawati (MW).

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design