EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Celule solare pe parbriz


Cercetatorii americani au creat celule solare suficient de transparente pentru a fi folosite pe geamurile cladirilor si automobilelor.
Printr-o noua metoda, au fost create celule solare pe baza de silicon subtiri si flexibile. Pelicule ultrafine de silicon pot fi "imprimate" pe o suprafata maleabila. Sunt atat de flexibile incat pot fi rulate pe un creion.

iJET - o metoda ieftina de a produce panouri solare

Cel mai mare dezavantaj al panourilor solare, pretul, este acompaniat indeaproape de procesul de fabricatie sofisticat, care la randul sau creste dificultatea obtinerii panourilor solare in tarile in curs de dezvoltare. Tocmai acest neajuns a fost aproape rezolvat prin metoda iJET de a produce panouri solare ieftine.

Noile celule solare flexibile

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au dezvoltat noile tipuri de celule solare din siliciu, care sunt suficient de flexibile pentru a putea fi utilizate pe suprafete curbe sau tesaturi. In prezent, cea mai mare parte a celulelor solare sunt rigide datorita utilizarii plasticului in producerea lor.

Cat ne tin panourile solare

Exista multe studii legate de panourile solare care avanseaza perioade de utilizare ale acestora ce depasesc 30 de ani. Producatorii de panouri moderne sunt ceva mai pesimisti, declarand ca sistemele lor ar trebui sa faca fata unei utilizari de 20-25 de ani. Asadar, este posibil ca ele sa poata functiona si 30 de ani, insa ramane de vazut cu ce randament.

Statul iti plateste din costurile panourilor solare

Ministerul Mediului a anuntat deja ca va merge dupa principiul aplicat in programul Rabla. Adica va alege mai multe firme care vand sisteme de energie alternativa si va da o prima in cazul in care doriti sa va montati un astfel de sistem. Tot ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra este sa contactati una dintre firmele acceptate in program.

Dupa ce un panou va va fi montat pe casa, veti achita doar 10% din pret, iar firma va merge sa-si incaseze restul banilor de la stat. Trebuie sa mai stiti ca puteti opta pentru mai multe sisteme de energie alternativa: solara, eoliana sau chiar si geotermala.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design