EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Vaticanul a inceput instalarea noilor panouri solare

Se pare ca Papa a reusit sa primeasca o donatie de la firma germana Thermovolt, constand in aproximativ 2700 panouri solare. Acestea vor fi instalate pe cel mai inalt acoperis de la Vatican, iar energia generata va fi utilizata la instalatiile de aer conditionat ale bisericii.

Maroon5 promoveaza energia solara

Cei de la Maroon5 face apel catre toti americanii sa-si impulsioneze reprezentantii din Congres sa voteze legislatia de extindere a subventiilor pentru energii regenerabile.

Jesse Carmichael, unul dintre componentii trupei, a realizat un clip video, in care apare si solistul Adam Levine, prin care promoveaza initiativa Vote Solar. Aceasta isi propune ca, prin colaborare cu autoritatile centrale si locale, sa contruiasca piete sustenabile pentru energia solara si sa indeparteze barierele administrative.

Subventii pentru fotovoltaice


Pentru instalarea de sisteme fotovoltaice tarile europene ofera subventii. In fruntea listei sunt Germania si Austria urmate indeaproape de Italia si Belgia. Marea surpriza o constituie aparitia in lista tarilor a Bulgariei.


Tendinta pietelor sistemelor fotovoltaice


Rezultatul discutiilor din a 23-a  conferinta privind energia fotovoltaica de la Valencia.

Majoritatea participantilor sunt de acord ca tendinţele au de gand sa se schimbe in industrie.

Cel mai important lucru este de faptul ca deficitele panourilor par sa faca parte din trecut, ceea ce va insemna ca probabil preturile lor vor scadea pe diversele piete nationale.
 
Expertii au subliniat faptul ca in timp ce tarile europene sunt  in competitie pentru cel mai atractiv sistem de subventie, China, India şi SUA sunt interesate de a mentine costurile cat mai jos posibil.

Celule fotovoltaice mai eficiente

Inginerii de la IBM au propus o metoda de reducere cu un factor 10 a celulelor utilizate in concentratorii fotovoltaici (CPV). Secretul consta in asocierea tehnologiei fotovoltaice cu tehnologia informatiei. Principiul de functionare a CPV este simplu : cu cat lumina este mai concentrata pe celula, cu atat se produce mai multa energie electrica.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design