EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Top 10 in energia solara

 Eficienta celulelor solare creste, si un numar considerabil de proiecte bazate pe panouri solare rasar peste tot in lume. In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva dintre cele mai interesante, incluzand cladiri solitare si plante solare gigantice. Speram ca succesoarele lor sa fie mai mari si mai eficiente.

1. Castelul Dunster, Somerset, UK

Aproximativ 15-20% din energia folosita de Castelul Dunster este generata de panourile solare de pe acoperisul acestuia. Desi investitia de 55,000 de lire care s-a incheiat cu cateva saptamani in urma nu este foarte eficienta din punct de vedere financiar, dar facturile electrice ale castelului vor fi cu aproximaiv 550 de lire mai putin in fiecare an. Acest castel este singura cladire de "Gradul 1" care foloseste aceasta tehnologie.

Uimitoarea bicicleta care se incarca de la soare

O bicicleta care functioneaza cu energie solara a fost inventata drept nou mijloc de transport ecologic. Bicicleta solara functioneaza ca o bicicleta obisnuita cu pedale, insa are in plus o bolta acoperita cu celule solare. In momentul in care utilizatorul pedaleaza pe o vreme insorita, razele incarca o baterie care alimenteaza un mic motor electric pozitionat pe roata din spate.

Japonia va subventiona echipamentele de energie solara pentru uz casnic

Japonia vrea sa acorde proprietarilor de case care achizitioneaza un sistem de energie solara o reducere a taxelor de aproximativ 200.000 yeni (1.887 dolari) , in vederea promovarii energiei alternative si reducerii emisilor de gaze de sera, arata cotidianul financiar Nikkei.
Subventia reprezinta 10% din costul unei centrale standard de energie solara, al carei pret se ridica la 2 milioane de yeni.

Oficiali ai Ministerului Economiei, Comertului si Industriei spera ca actiunea sa stimuleze productia in masa a sistemelor de acest fel  si sa duca la scaderea costurilor.

Nou record mondial pentru eficienta celulelor solare

Oamenii de stiinta de la Departamentul American pentru Energii Regenerabile (NREL) au anuntat un nou record mondial pentru eficienta celulelor solare cu un dispozitiv fotovoltaic, care transforma 40,8% din lumina pe care o capteaza in electricitate. S-a confirmat ca aceasta este cea mai mare eficienta inregistrata de celulele solare pana in prezent.

Relee de telefonie mobila cu panouri solare

GSM Association a lansat programul Green Power for Mobile, in scopul de a ajuta industria de profil sa utilizeze numai energie electrica regenerabila. Programul vizeaza tarile in curs de dezvoltare, unde energia solara, eoliana si biocombustibilii inca nu au o pondere mare in randul surselor de energie. La un calcul al organizatiei, daca 118.000 de relee ar fi aprovizionate cu energie verde pana in 2012, s-ar economisi circa 2,5 miliarde de litri de motorina pe an, iar emisiile de dioxid de carbon s-ar reduce cu pana la 6,3 milioane tone.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design