EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

E si Grupo Corporativo Landon investesc 350 mil dolari intr-o companie din domeniul energiei solare

GE Energy Financial Services, o divizie a General Electric (GE), si Grupo Corporativo Landon investesc circa 350 de milioane de dolari (225 de milioane euro) in Fotowatio, unul dintre cei mai mari dezvoltatori spanioli de proiecte in domeniul energiei solare, a anuntat luni GE Energy. Fotowatio detine, opereaza si dezvolta proiecte de energie solara cu o capacitate de aproape 960 megawati pe pietele de energie solara in plina expansiune din Spania, Italia si Statele Unite ale Americii.

Ministerul Mediului vrea un nou program Rabla cu panouri solare pe locuinte

Reprezentantii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) vor sa aprobe prin ordin ministerial, in cel mult trei saptamani, ghidurile de finantare pentru montarea de panouri solare pe locuinte, ca alternativa la boilere si centrale electrice, a spus, joi, secretarul de stat in MMDD Lucia Ana Varga.

panourile solare la FedEx

Companiile FedEx si BP Solar au anuntat incheierea lucrarilor la o serie de acoperisuri solare care vor genera 268 kilowati pentru centrul de distributie FedEx din Fontana, California, informeaza Environmental Leader. Aproximativ 1.400 de module solare acopera aproape 2 kilometri patrati din acoperisul FedEx din Fontana. Acestea vor genera 370.000 kilowati ora, adica 54% din necesarul de energie al utilitatii.

Sperante pentru energia solara spatiala

Un fost cercetator NASA a transportat energie solara prin unde radio pe o distanta de aproape 150 km.
  
 Nevoia de energie a umanitatii poate fi asigurata de sateliti care sa capteze energia solara, pentru a o trimite ulterior pe Terra, crede fostul cercetator NASA John C. Mankins.

Cea mai mare centrala de energie solara

Provincia spaniola Cuenca este locul in care se va construi cea mai mare centrala care va converti energia solara prin module fotovoltaice. Compania spaniola de energie alternativa Avanzalia sustine ca proiectul este cel mai ambitios din intreaga lume.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design