EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Romanian Solar Summit 2013 – un succes

Romanian Solar Summit 2013 – un succesIn cadrul Summitului pentru Energie Solara “Meet the PV Market!”, desfasurat saptamana trecuta la Hotel Intercontinental din Bucuresti, nume importante din aceasta industrie au luat cuvantul in fata celor prezenti, prezentand situatia actuala a sectorului, dar si tendintele viitoare spre care se indreapta piata energiei solare din Romania.
Astfel, Zoltán Nagy-Bege, membru in cadrul Consiliului ANRE, a evocat prevederile Ordinului ANRE nr. 30/2013, printre care si conditiile tehnice de conectare la retea a centralelor solare, respectiv o limita a capacitatii de 5 MW.

Instalaţii de Energie Regenerabila sub 1 MW

Instalaţii de Energie Regenerabila sub 1 MWDin cauza destructurării vieţii economice, Guvernul a vizat amânarea la plată a unui număr de Certificate Verzi pentru energia eoliană, microhidrocentrale şi energia fotovoltaică, începând cu 1 ianuarie 2014, până în martie 2017. Au fost luate în discuţie şi alte posibile măsuri de limitare a capacităţii instalate a producătorilor de energie din resurse regenerabile, care ar avea însă efecte perturbatoare asupra pieţei certificatelor verzi, în condiţiile în care consumul de energie la nivel naţional a scăzut semnificativ.

Parc fotovoltaic de 4 GW in India

Parc fotovoltaic de 4 GW in IndiaIn cadrul Targului International Intersolar India 2013, care are loc in aceste zile la Mumbai, un reprezentant al Ministerului Energiei Noi si Regenerabile din India a dezvaluit intentia autoritatilor de a instala inca 18 GW de putere fotovoltaica in urmatorii 10 ani, la acest prag contribuind si un parc solar cu o capacitate de 4 GW, care urmeaza a fi dezvoltat in perioada urmatoare.

Parc fotovoltaic in locul unui fost aeroport militar de pe coastra germana a Marii Baltice

Parc fotovoltaic in locul unui fost aeroport militar de pe coastra germana a Marii BalticeCompaniile SunEnergy Europe si BayWa r.e. au realizat in parteneriat un nou parc solar cu o capacitate de 8.2 MW pe coasta germana a Marii Baltice. Acest proiect urmeaza unui alt sistem solar construit anul trecut, cu o capacitate de 31.5 MW, pe terenul unei foste zone militare de conversie.
Pentru cea mai recenta ferma solara construita de cele doua companii s-a folosit o suprafata de noua hectare de teren din fostul aeroport militar, pentru producerea de energie solara.

Anglia – cea mai mare piata PV a Europei in primul trimestru din 2014

Anglia – cea mai mare piata PV a Europei in primul trimestru din 2014Ultimul raport realizat de compania de cercetare a pietelor de energie Solarbuzz releva faptul ca in prima parte a anului viitor Marea Britanie va deveni pentru prima data cea mai mare piata de energie fotovoltaica din Europa.
Astfel, din analizele specialistilor reiese ca motivul pentru aceasta schimbare a clasamentului actual il reprezinta un cumul de factori, printre care valorile predictibile ale tarifelor de subventionare a producerii de energie solara, dar si graba investitorilor de a finaliza proiecte de mari capacitati inainte de intrarea in vigoare a schimbarilor anuntate pentru al doilea trimestru al anului.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design