EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

SEAT a finalizat cel mai mare sistem PV din sectorul auto mondial

SEAT a finalizat cel mai mare parc PV din sectorul auto mondialProducatorul de autovehicule SEAT, care a devenit parte a gigantului VW, a finalizat de curand pe acoperisurile uneia din fabricile sale din Spania o instalatie fotovoltaica de 11 MW, cel mai mare sistem fotovoltaic din industria auto pana in prezent.
Lucrarile la acest sistem au inceput inca din 2010, la proiect participand si partenerul Gestamp Solar, care activeaza ca dezvoltator in industria solara, iar costurile finale sunt estimate la circa 35 de milioane de euro.

Taxa de 20% pe energia regenerabila, reclamata de industria PV din Bulgaria

Taxa de 20% pe energia regenerabila, reclamata de industria PV din BulgariaDecizia autoritatilor de la Sofia de a institui o taxa suplimentara de 20% pe proiectele de energie alternativa a provocat agitatie in interiorul sectorului fotovoltaic din Bulgaria, potrivit Asociatiei Bulgare pentru Energia Fotovoltaica, care sustine ca aceasta masura va descuraja investitorii straini pentru proiecte noi si va opri progresul inregistrat pana acum in tara vecina.

Taxe anti-dumping de 42,1% pentru producatorii chinezi de fotovoltaice

Taxe anti-dumping de 42,1% pentru producatorii chinezi de fotovoltaiceOficialii europeni au decis impunerea unei taxe anti-dumping de 42,1% pentru companiile chineze producatoare de module fotovoltaice, masura care a intrat in vigoare astazi, 28 Noiembrie, dupa ce ieri actul normativ a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Verificarile in acest sens au fost anuntate in luna Februarie a acestui an, iar in luna Aprilie s-a demarat o alta ancheta anti-subventie.

Parc fotovoltaic EGP de 10 MW in Dolj

Parc fotovoltaic EGP de 10 MW in DoljCompania Enel Green Power, ramura care se ocupa de partea de Energie Regenerabila a gigantului Italian ENEL, a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW in judetul Dolj, ducand astfel capacitatea instalata in Romania a acestui investitor la 36 de MW.

Productia estimata a acestei instalatii este de aproximativ 12 milioane kWh in fiecare an, suficient pentru a acoperi necesarul energetic din 10.000 de locuinte.

Romanian Solar Summit 2013 – un succes

Romanian Solar Summit 2013 – un succesIn cadrul Summitului pentru Energie Solara “Meet the PV Market!”, desfasurat saptamana trecuta la Hotel Intercontinental din Bucuresti, nume importante din aceasta industrie au luat cuvantul in fata celor prezenti, prezentand situatia actuala a sectorului, dar si tendintele viitoare spre care se indreapta piata energiei solare din Romania.
Astfel, Zoltán Nagy-Bege, membru in cadrul Consiliului ANRE, a evocat prevederile Ordinului ANRE nr. 30/2013, printre care si conditiile tehnice de conectare la retea a centralelor solare, respectiv o limita a capacitatii de 5 MW.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design