EVENIMENTE
NaturEnergy » Energie hidro
Energie hidro

Scottish Water anunta proiectul sistemului hidroenergetic in valoare de 20 milioane de £

Scottish Water va intreprinde un proiect ce vizeaza sistemul hidroenergetic in valoare de 20 milioane de £, care va utiliza fluxul din conductele  de alimentare cu apa de mare pentru a genera energie electrica si pentru a proteja instalatiile de tratare a apei din caderile de tensiune.

Vattenfall intra in parteneriat hidroenergetic

Vattenfall a intrat într-un parteneriat cu ArcelorMittal, Rhodia si SNCF sub numele de Force Hydro, sa liciteze pentru concesiunile hidroenergetice in Franta.

Energia valurilor, o sursa inepuizabila la dispozitia omenirii


Scoţienii şi englezii finanţează proiecte de anvergură, prin care să exporte energia produsă de valurile marine.
Epuizarea rapidă a rezervelor de combustibili fosili i-a făcut pe cercetători să se gandească la noi surse de energie. Cum oceanele şi mările au fost intotdeauna apropiate omului şi ocupă 71% din suprafaţa Pămantului, inginerii şi specialiştii in resurse de energie alternativă au construit dispozitive speciale care să capteze energia valurilor. Locuitorii care stau langă apele marine vor fi cei mai norocoşi in cazul in care omenirea va ajunge la limita resurselor din prezent.

Deutsche Bank face primul pas in Romania prin constructia unei centrale pe energie regenerabila


Deutsche Bank poarta negocieri pentru contruirea unor centrale pe energie regenerabila, cu o putere instalata de cateva sute de MW, in Romania, a declarat directorul din cadrul bancii, Alberto Pisanti.

Alberto Pisanti a precizat ca sunt interesati ca fiecare proiect in energie hidro sa fie de minim 100MW, iar cele in energia eoliana de minim 50MW.

Deutsche Bank a fost infiintata in 1870, la Berlin, in Germania si este cea mai mare banca a tarii si una dintre cele mai mari din Europa. Are aproximativ 1.000 de filiale doar pe teritoriul Germaniei si circa 2.000 sucursale in lume (intre altele, in Marea Britanie, America de Nord si Asia). Banca numara 80.253 angajati in 75 de tari, potrivit datelor companiei de la finele lunii iunie.

Sistem de captare a energiei valurilor

un material de Dan NISTOR

Realizarile in domeniul energiei valurilor au cunoscut pe o amploare deosebita in ultimele decenii. In prezent, conversia energiei valurilor in energie electrica, se aplica in multe tari, pe scara larga, cu aplicatii diverse.Proiectul prezentat, pe scurt, in continuare, reprezinta o incercare de a converti, cu success, energia cinetica a valurilor in energie electrica.
Se cunosc, in lume, trei directii principale in materie de captatori pentru energia valurilor.

1.Sistemul de conducte sub presiune.
Sistemul aminitit, pentru o mai buna intelegere, se aseamana cu sistemul de franare al unui automobil. Astfel presiunea exercitata pe o suprafata mare este transmisa prin intermediul unui lichid, prin conducte, unei suprafete mai mici, multiplicandu-se astfel forta pe unitate de suprafata. Aceasta din urma actioneaza printr-un sistem mecanic pentru rotirea generatorului electric.


 

Energie hidro
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design