EVENIMENTE
NaturEnergy » Energie hidro
Energie hidro

Hidroelectrica a vandut pe bursa energie in valoare de 20 de milioane de euro

Hidroelectrica a vandut pe bursa energie in valoare de 20 de milioane de euroHidroelectrica continua politica de tranzactionare pe piata concurentiala, a tuturor cantitatilor de energie disponibile, la preturi care se formeaza pe baza cererii si a ofertei.
In cadrul licitatiilor organizate miercuri, 30 octombrie 2013, pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale, administrata de OPCOM, compania a incheiat contracte in valoare de 20 milioane euro, pentru 11 oferte de vanzare a energiei, totalizand o cantitate de 470520 MWh, la pretul mediu de  174,56 lei/MWh.

200 de microhidrocentrale vor fi construite in Serbia in urmatorii doi ani

200 de microhidrocentrale vor fi construite in Serbia in urmatorii doi aniMinistrul sarb pentru Energie, Dezvoltare si Mediu a inaugurat marti o microhidrocentrala in sudul Serbiei, intr-o zona slab dezvoltata. Instalatia are 1.6 MW si va produce 4.8 milioane de kWh/an, dupa o investitie de 2.5 milioane de euro.

Forumul Romania 2020: Politici sustenabile pentru Energii Curate: Hidro&Nuclear

Forumul Romania 2020: Politici sustenabile pentru Energii Curate: Hidro&NuclearAdevarul Events organizeaza, cu sprijinul Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei, pe data de 7 Noiembrie 2013 la Hotel Intercontinental Bucuresti, sala Rapsodia, Forumul intitulat: “Romania 2020: Politici sustenabile pentru Energii Curate: Hidro & Nuclear”.

Hidroelectrica mentine ritmul de crestere si dupa iesirea din insolventa

Hidroelectrica isi mentine ritmul de crestere si dupa iesirea din insolventaIn primele sase luni ale acestui an, Hidroelectrica a depasit in mod constant indicatorii de performanta prevazuti in buget, evolutie care se mentine si dupa inchiderea procedurii insolventei, chiar in conditiile unui an deficitar din punct de vedere hidrologic, a scaderii cererii pe piata energiei electrice, precum si a scaderii preturilor de livrare.

Pana la finele lunii septembrie, Hidroelectrica a produs si livrat 11.336 GWh, iar estimarea productiei pentru intreg anul 2013 este de cca. 14.200 GWh, peste cantitatea de 13.000 GWh luata in calcul la constructia bugetului, dar semnificativ mai mica decat productia unui an mediu hidrologic de 17.539 GWh.

Energy Financing Team Group intentioneaza sa investeasca 50 de milioane de euro in sectorul energetic romanesc

proiect hidro EFT Group in RomaniaGrupul EFT (Energy Financing Team), companie de comert si investitii in domeniul energetic care activeaza in regiunea Europei de Vest si a celei Centrale si de Sud-Est, dar si in Turcia si in tarile baltice, si-a manifestat intentia de a investi suma de 50 de milioane de euro intr-un proiect energetic in Romania.

Energie hidro
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design