EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie geotermala
Energie geotermala

Bloc verde

La Sancraiu de Mures a fost inaugurat primul bloc de locuinte, cu 20 de apartamente, construit dupa o tehnologie noua pe structura metalica.

Izvoarele geotermale in Australia

Cercetatorii australieni au estimat ca numai 1% din energia geotermala inca neexploatata poate furniza continentului australian timp de 26.000 de ani energie electrica curata. Guvernul Australiei a anuntat un proiect in valoare de 43 milioane de dolari ce vor fi investiti in dezvoltarea tehnologiei performante privind conversia energiei geotermale in electricitate.

Energie geotermala la Coca - Cola

O instalatie geotermala, ce permite recuperarea caldurii apei pentru alimentarea unei fabrici, a fost inaugurata la o unitate de productie al companiei Coca-Cola din Belgia.

Mai exact, apa colectata din sol are o temperatura de 37 de grade, iar pentru a putea fi imbuteliata trebuie racita si adusa la o temperatura de 16 grade. Sistemul de racire al apei este un mare consumator de energie.

SUA, Australia si Islanda fac echipa pentru energia geotermala

 Departamentul pentru Energie al Statelor Unite a format un parteneriat cu Australia si Islanda pentru cercetarea sistemelor geotermale intense (EGS), o sursa inepuizabila de energie care poate ajuta lumea in lupta cu schimbarile climatice.

Cele trei tari au semnat Carta pentru Parteneriat International pentru Tehnologie Geotermala (IPGT) pentru explorarea aspectelor tehnice si de politica pentru EGS, cum sunt forarile la mare adancime si conversia energiei geotermale.

Asfaltul fierbinte, sursa alternativa de energie

Soselele Romaniei ar putea avea un potential urias de generare a electricitatii, insa nu s-a realizat niciun studiu in acest sens. Perioadele de canicula nu aduc numai neplaceri. Pentru ca schimbarile climatice ridica din ce in ce mai multe provocari sectorului energetic, principalul poluator industrial, un grup de cercetatori de la Institutul Politehnic din Worcester, Statele Unite, au descoperit o metoda de a utiliza caldura excesiva captata de asfaltul soselelor pentru a produce caldura si electricitate, ca idee alternativa la deja traditionalele panouri solare.

Energie geotermala
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design