EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie geotermala
Energie geotermala

Piata resurselor geotermale in USA

Industria americana geotermala are nevoie de investitii de 16.9 miliarde USD in urmatorii 8 ani daca investitorii vor folosi abundentele resurse geotermale de care tara dispune, conformaunui raport intocmit de banca de investitii islandeza Glitnir.

Tot in raport este examinata cea mai mare piata geotermala din lume, cea din SUA, si determinate necesarul de finantare si expluatare.


Informatii despre pompele de caldura


Articol de ing. Mirela Tudose  

Pompele de caldura utilizeaza pentru incalzirea locuintei energia inmagazinata in pamant. Curentul electric de la retea este folosit pentu actionarea compresorului si pentru pompa de recirculare din pompa de caldura.
Pompele pot folosi ca sursa apa sau aerul, de aceea se pot diferentia mai multe tipuri de pompe in functie de sursa de energie si agentul termic de incalzire.Pe scurt sistemul functionarii unei pompe geotermale este asemenea instalatiei unui frgider numai ca in loc de aer rece furnizeaza caldura.

Tipuri de Centrale Geotermale

Exista trei tipuri de centrale geotermale.
Sunt folosite la aceasta data pe glob pentru transformarea puterea apei geotermala in electricitate centrate tip : uscat ; flash si binar , depinzand dupa starea fluidului: vapori sau lichid, sau dupa temperatura acestuia.

Islanda mai construieste cinci centrale geotermale


Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (MHI) a primit Ok-ul Comisiei pentru a Energiei de la Reykjavik - Islanda pentru a-şi construi cinci centrale de 45-megawatt (MW) de energie geotermala,
In suburbiile din Reykjavik. Lucrarile vor incepe in octombrie 2010 şi se vor tremina in februarie 2012.

Google investeste in tehnologia energiei geotermale

Google va investi in Google va investi peste 10 milioane de dolari in tehnologia de producere a electricitatii pe cale geotermala. Initiativa face parte din eforturile companiei de a ajuta la dezvoltarea surselor regenerabile de energie, informeaza Reuters.

Energie geotermala
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design