EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie geotermala
Energie geotermala

Noi proiecte la Ministerul Economiei

Ministerul Economiei va primi din nou, de la 4 ianuarie, proiecte de investiţii în producţia de energie din surse regenerabile, sumele alocate, atât din fonduri UE, cât şi de la bugetul de stat, fiind de 100 milioane de euro, a declarat, vineri, un reprezentant al instituţiei.
“În ianuarie 2010 vom redeschise acest proces, cu un buget alocat de 100 milioane de euro. Nu se finanţează echipamentele second-hand”, a declarat Cristian Georgescu, director în Ministerul Economiei, într-o conferinţă de presă.

Primul spital eco la Bucuresti

Compania Gral Medical va incepe, in 2011, la Bucuresti, constructia primului Spital Eco din tara, in care incalzirea si ventilatia se vor face cu ajutorul pompelor geotermale.

Spitalul Gral va deveni functional incepand cu 2013 si va fi amplasat langa Centrul de Diagnostic existent in zona Pietei Alba Iulia din Capitala.

Romania va coopera cu Islanda – lider mondial in domeniul energiei geotermale

Romania si Islanda vor coopera in scopul valorificarii resurselor geotermale ale Romaniei.

Piata mondiala a energiei geotermale a crescut substantial

Asociatia Energiei Geotermale a dat publicitatii ultimul sau Raport general international de piata, care constata ca piata globala a energiei geotermale a crescut substantial in perioada 2011-2012.

Pompe de caldura geotermale

Cum functioneaza sistemul geotermal ?

Cel mai eficient mod de a utiliza această căldură este tehnologia pompelor de căldură pentru a incălzi pe timp de iarnă şi răci pe timp de vară aerul din locuinţele sau spaţiile unde ne desfăşurăm activitatea de zi cu zi.

Căldura este valorificată cu ajutorul pompelor de căldură; pe scurt GHP(Geotermal Heat Pump), care funcţionează in două sensuri pe acelaşi principiu ca frigiderul, transferand căldura din interior către exterior şi invers in funcţie de anotimp dacă centrala este dotată cu modulul FLM 30 sau HPAC 42 pentru aer condiţionat.

Energie geotermala
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design