EVENIMENTE

Energie eoliana romaneasca


Compania Eviva Energy, subsidiară a grupului portughez Martifer, intenţionează să construiască in acest an in Romania turbine eoliene cu o capacitate instalată totală de 50 MW care vor incepe să producă energie electrică in ultimul trimestru, şi caută posibilităţi de achiziţie pe piaţa de energie.

In acest moment se află in stadii de dezvoltare mai multe ferme eoliene. Unele sunt abia la inceput, altele in faza finală de obţinere a avizelor necesare. Eviva lucrează cu companii autohtone şi studiază posibilitatea unor achiziţii, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Nuno Costa Alemao.

Martifer derulează activităţi in Portugalia, Spania, Germania, Cehia, Polonia şi Slovacia, iar in Romania este prezent pe piaţa de biocombustibili, cu o fabrică de carburant biodiesel la Lehliu, precum şi in construcţii, investiţii imobiliare şi producerea de energie din surse regenerabile.

Grupul mai activează in Romania in sectorul construcţiilor metalice şi spaţiilor de retail şi logistică.

Obiectivul grupului portughez este să deţină in Romania, pană in 2012, ferme eoliene cu o capacitate totală instalată de 400 MW, investiţie care s-ar putea ridica la 600 de milioane de euro, avand in vedere că pentru construcţia unui MW in centrale eoliene costurile ating 1,5 milioane de euro.

Sursa Mediafax


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design