EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Grupul CEZ, nemultumit de schimbarile legislative privind sprijinul energiei regenerabile din Romania

Compania ceha CEZ, care activeaza in domeniul energetic din Romania avand un portofoliu care cuprinde o centrala eoliana cu o capacitate de 600 de MW, si-a exprimat public nemultumirea fata de decizia recenta a Guvernului Romaniei de a amana acordarea unor certificate verzi pana la sfarsitul anului 2017.

In Romania se vor instala in acest an peste 600 de MW de capacitate eoliana noua

Potrivit unui raport emis de catre firma de servicii profesionale TPA Horwath si de catre firma de avocatura Schoenherr si Asociatii in ceea ce priveste energia eoliana, dar si alte surse de energie regenerabila din Romania, reiese ca in tara noastra in cursul acestui an se vor instala aproximativ 617 MW de capacitate eoliana noua.

Investitie Verbund de 380 de mil. de euro la Casimcea

Compania Verbund, cu sediul in Austria, a instalat pana acum aproape jumatate din capacitatea totala planificata pentru parcul eolian din zona Dobrogei, de la Casimcea, de 225 de MW.

E.ON intentioneaza sa opreasca finalizarea proiectelor eoliene

Directorul general al companiei E.ON, Frank Hajdinjak, a declarat ca, in eventualitatea in care autoritatile romane vor adopta ordonanta de urgenta initiata de catre Ministerul Economiei privind reducerea sprijinului acordat producatorilor de energie verde, compania in fruntea careia se afla va suspenda finalizarea unor proiecte de centrale eoliene pe care le are in plan sa le dezvolte.

Vestas – centru de asistenta in Romania

Producatorul danez de turbine eoliene Vestas, liderul la nivel mondial din acest domeniu, intentioneaza sa deschida in Romania un centru de asistenta tehnica, tinand cont de faptul ca in tara noastra functioneaza numeroase parcuri eoliene care includ turbine produse de companie.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design