EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Fermele eoliene pot schimba starea vremii

Doi cercetatori americani de la Universitatea Maryland au descoperit ca o ferma eoliana foarte mare ar putea schimba directia furtunilor.In momentul de fata, Statele Unite (SUA) sunt aprovizionate cu 1% electricitate de la parcurile eoliene. Departamentul pentru Energie al SUA intentioneaza sa ridice acest procent la 20%, pana in 2020. Prin urmare, pentru atingerea acestei tinte, este nevoie de construirea mult mai multor ferme eoliene.

De trei ori aur pentru o eoliana

Gheorghe Cristea este unul dintre autorii unei inventii care ar putea revolutiona infrastructura in materie de energie a vantului. Eoliana medaliata cu aur la trei competitii internationale este silentioasa, porneste la o viteza a vantului foarte redusa si poate fi amplasata oriunde.

EVN, 50 MW pe eolian in Bulgaria

Compania EVN, al doilea mare furnizor de utilitati din Austria, s-a asociat cu firma germana Enetrag pentru a construi o ferma eoliana de 50 MW pe coasta bulgareasca a Marii Negre, investitie estimata la 100 mil. euro. Ferma va deveni operationala la finele lui 2009 si va fi extinsa la 80 MW.

Yamaha si-a instalat sisteme eoliene si solare la fabrica Nakaze

Yamaha Motor si-a instalat sisteme solare si eoliene de generare a energiei electrice la fabrica Nakaze ca parte din initiativa de inverzire a companiei prin folosirea surselor alternative de energie.

Sistemele solare si eoliene genereaza aproximativ 26.000 kilowati ora de energie anual si vor ajuta la reducerea a 18 tone de dioxid de carbon pe an. Compania va folosi electricitatea generata de cele doua instalatii pentru alimentarea sistemelor de iluminat si de aer conditionat din birourile angajatilor.

Vehicul eolian


O noua super masina va putea sa atinga o viteza maxima de 250 km/h cu ajutorul energiei eoliene, informeaza Telegraph.

Masina de Formula AE va folosi o baterie alimentata de energie solara pentru a porni, dar apoi va folosi curentul de aer care trece pe langa vehicul in timpul mersului pentru alimentarea unei turbine.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design