EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

EVN, 50 MW pe eolian in Bulgaria

Compania EVN, al doilea mare furnizor de utilitati din Austria, s-a asociat cu firma germana Enetrag pentru a construi o ferma eoliana de 50 MW pe coasta bulgareasca a Marii Negre, investitie estimata la 100 mil. euro. Ferma va deveni operationala la finele lui 2009 si va fi extinsa la 80 MW.

Yamaha si-a instalat sisteme eoliene si solare la fabrica Nakaze

Yamaha Motor si-a instalat sisteme solare si eoliene de generare a energiei electrice la fabrica Nakaze ca parte din initiativa de inverzire a companiei prin folosirea surselor alternative de energie.

Sistemele solare si eoliene genereaza aproximativ 26.000 kilowati ora de energie anual si vor ajuta la reducerea a 18 tone de dioxid de carbon pe an. Compania va folosi electricitatea generata de cele doua instalatii pentru alimentarea sistemelor de iluminat si de aer conditionat din birourile angajatilor.

Vehicul eolian


O noua super masina va putea sa atinga o viteza maxima de 250 km/h cu ajutorul energiei eoliene, informeaza Telegraph.

Masina de Formula AE va folosi o baterie alimentata de energie solara pentru a porni, dar apoi va folosi curentul de aer care trece pe langa vehicul in timpul mersului pentru alimentarea unei turbine.

Eficacitatea eolienelor


Un studiu britanic facut de biroul de consiliere Encraft, specializat in energii regenerabile, afirma ca eolienele instalate in oras nu au randamentul anuntat de fabricanti si ca nu pot acoperi decat 3% din consumul de electricitate al unei familii. Fabricantii sustin ca ele pot acoperi 30% din necesarul de energie electrica al unei familii.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design