EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Judetul Alba va avea parc eolian

Agentia Locala a Energiei Alba impreuna cu Consiliul Judetean Alba au inceput discutiile cu Societatea Germana de Cooperare Tehnica (GTZ) pentru gasirea unui investitor strain, care sa construiasca in judet un parc eolian de dimensiuni medii.

Hotel alimentat cu energie eoliana

Hotelul Legacy din Maryland, Statele Unite, a lansat recent programul sau de mediu care include aprovizionarea hotelului cu energie eoliana in procent de 100%, introducerea mai multor produse hoteliere verzi si incurajarea oaspetilor sa participe la serviciul de reciclare pentru reducerea amprentei de carbon asociata cazarii lor.

Reprezentantii hotelului au semnat un parteneriat cu firma Clean Currents of Rockville pentru a-si reduce amprenta de carbon la zero la consumul de energie si pentru a-si minimaliza impactul asupra mediului. Hotelul s-a inscris, de asemenea, intr-un parteneriat pentru energie verde al EPA, care incurajeaza folosirea voluntara a energiei regenerabile pentru reducerea riscului climatic.

Potentialul eolian

Studiile detaliate cu privire la potentialul eolian si solar pentru fiecare localitate din Romania permit specialistilor sa precizeze unde viteza vantului este mai mare sau mai mica, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta in domeniu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, informeaza Agerpres, citata de site-ul Green Report.

El s-a declarat dezamagit de o serie de afirmatii, conform carora Romania nu are potential pentru producerea energiilor regenerabile si a subliniat ca in zonele in care exista valori medii statistice ale vantului de peste trei metri/secunda pot fi puse centrale eoliene, pentru ca vor fi eficiente. In opinia sa, motivele care stau la baza acestor afirmatii sunt, pe de o parte, problemele de mediu pentru ca unde avem vant este rezervatie naturala si ONG-urile spun ca liliecii se lovesc de palete, iar pe de alta parte, vorbesc oamenii care nu se pricep.

Fermele eoliene pot schimba starea vremii

Doi cercetatori americani de la Universitatea Maryland au descoperit ca o ferma eoliana foarte mare ar putea schimba directia furtunilor.In momentul de fata, Statele Unite (SUA) sunt aprovizionate cu 1% electricitate de la parcurile eoliene. Departamentul pentru Energie al SUA intentioneaza sa ridice acest procent la 20%, pana in 2020. Prin urmare, pentru atingerea acestei tinte, este nevoie de construirea mult mai multor ferme eoliene.

De trei ori aur pentru o eoliana

Gheorghe Cristea este unul dintre autorii unei inventii care ar putea revolutiona infrastructura in materie de energie a vantului. Eoliana medaliata cu aur la trei competitii internationale este silentioasa, porneste la o viteza a vantului foarte redusa si poate fi amplasata oriunde.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design