EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Vodafone si-a instalat turbine eoliene

Vodafone a anuntat ca a inceput cu succes generarea electricitatii din energie eoliana pentru reteaua sa de telefonie mobila.

Sistemul eolian de microgenerare permite companiei sa atinga reduceri ale emisiilor de CO2 si ale consumului de energie intre 15 si 20%. Sistemul este implementat in 32 de baze de telecomunicatii Vodafone din Portugalia.

Siemens Energy si E.ON construiesc cea mai mare ferma eoliana din Danemarca

Siemens Energy va furniza companiei E.ON 90 de turbine eoliene pentru ferma care va fi construita in sudul insulei daneze Lolland la Marea Baltica. Cu o capacitate instalata de 207 megawati, Rodsand II va fi una dintre cele mai mari din lume.

Turbinele au un diametru de 93 de metri si o capacitate de 2,3 megawati fiecare. Acestea vor fi instalate in 2010.

Dupa punerea in functiune a Rodsand II, aceasta va evita emiterea in atmosfera a 700.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

"Cu aproape 1.800 de megawati de energie eoliana instalata, Siemens este furnizorul numarul 1 de turbine eoliene de coasta", a declarat Rene Umlauft, CEO al diviziei pentru energii regenerabile a Siemens.

Judetul Alba va avea parc eolian

Agentia Locala a Energiei Alba impreuna cu Consiliul Judetean Alba au inceput discutiile cu Societatea Germana de Cooperare Tehnica (GTZ) pentru gasirea unui investitor strain, care sa construiasca in judet un parc eolian de dimensiuni medii.

Hotel alimentat cu energie eoliana

Hotelul Legacy din Maryland, Statele Unite, a lansat recent programul sau de mediu care include aprovizionarea hotelului cu energie eoliana in procent de 100%, introducerea mai multor produse hoteliere verzi si incurajarea oaspetilor sa participe la serviciul de reciclare pentru reducerea amprentei de carbon asociata cazarii lor.

Reprezentantii hotelului au semnat un parteneriat cu firma Clean Currents of Rockville pentru a-si reduce amprenta de carbon la zero la consumul de energie si pentru a-si minimaliza impactul asupra mediului. Hotelul s-a inscris, de asemenea, intr-un parteneriat pentru energie verde al EPA, care incurajeaza folosirea voluntara a energiei regenerabile pentru reducerea riscului climatic.

Potentialul eolian

Studiile detaliate cu privire la potentialul eolian si solar pentru fiecare localitate din Romania permit specialistilor sa precizeze unde viteza vantului este mai mare sau mai mica, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta in domeniu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, informeaza Agerpres, citata de site-ul Green Report.

El s-a declarat dezamagit de o serie de afirmatii, conform carora Romania nu are potential pentru producerea energiilor regenerabile si a subliniat ca in zonele in care exista valori medii statistice ale vantului de peste trei metri/secunda pot fi puse centrale eoliene, pentru ca vor fi eficiente. In opinia sa, motivele care stau la baza acestor afirmatii sunt, pe de o parte, problemele de mediu pentru ca unde avem vant este rezervatie naturala si ONG-urile spun ca liliecii se lovesc de palete, iar pe de alta parte, vorbesc oamenii care nu se pricep.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design