EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

ButanGas va investi opt milioane euro intr-un proiect de energie eoliana in Muntii Apuseni

ButanGas va investi opt milioane de euro in trei turbine eoliene, cu o putere instalata de 4,5MW, care vor fi construite in Muntii Apuseni, a declarat miercuri directorul general al ButanGas Romania, Florin Preda.

Turbine GE pentru ferma eoliana de la Fantanele

GE Energy livreaza 139 de turbine eoliene dezvoltatorului CEZ Romania pentru proiectul de 347,5 megawati din Fantanele, judetul Tulcea, anunta compania printr-un comunicat de presa. Proiectul va consta in una dintre cele mai mari ferme eoliene din Europa, reprezentand cea mai mare instalatie de turbine eoliene ale GE Energy in Europa.

Enel inaugureaza cea mai mare ferma eoliana in SUA


Compania energetica italiana Enel SpA a anuntat ca a inaugurat cel mai mare proiect eolian in Statele Unite. Ferma de turbine are o capacitate de 250 de megawati, fiind cea mai mare mare ferma construita vreodata de Enel si cea mai mare din Kansas.

Ferma eoliana Smoky Hills din statul american Kansas va fi operationala pana la sfarsitul acestui an. Proiectul necesita o investitie de 7,4 miliarde de euro pana in 2012, se arata intr-un comunicat de presa al Enel.

Proiectul consta din 56 de turbine Vestas si 99 de turbine GE, fiecare avand o inaltime de 80 de metri si un diametru de aproximativ 80 de metri.

Turbine eoliene de-a lungul raurilor britanice


Compania care administreaza caile navigabile britanice (British Waterways) intentioneaza sa instaleze 50 de turbine eoliene si hidroelectrice de-a lungul canalelor si raurilor in urmatorii cinci ani, informeaza BBC.

British Waterways afirma ca implementarea planului ar aduce beneficii anuale de mai mult de 1 milion de lire sterline. Suma ar fi reinvestita in lucrari de intretinere si reparare a canalelor, barajelor istorice, podurilor si raurilor aflate in grija organizatiei pe teritoriul Marii Britanii.

"Daca dezvoltam cu succes aceasta resursa, reteaua nationala de canale ar putea genera de 10 ori mai multa electricitate decat consuma", a declarat directorul executiv al BW, Robin Evans.

Locatiile unde vor fi instalate turbinele nu au fost inca stabilite. Un purtator de cuvant al BW a declarat pentru BBC ca mai intai vor lua in considerare problemele cele mai importante de mediu inainte de a contacta comunitatile locale.

Etiopia va avea cel mai mare parc eolian din Africa


Autoritatile din Etiopia au semnat un parteneriat in valoare de 220 milioane de euro cu o companie energetica franceza pentru construirea celei mai mari ferme eoliene din Africa.

Contractul a fost semnat intre reprezentantii Corporatiei Energetice din Etiopia (EEPC) si producatorul francez de turbine eoliene, Vergnet. Ferma eoliana ar produce 120 megawati de energie in doi ani si jumatate, devenind astfel cel mai mare proiect de acest gen de pe intreg continentul african.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design