EVENIMENTE
NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Potentialul eolian

Studiile detaliate cu privire la potentialul eolian si solar pentru fiecare localitate din Romania permit specialistilor sa precizeze unde viteza vantului este mai mare sau mai mica, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta in domeniu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, informeaza Agerpres, citata de site-ul Green Report.

El s-a declarat dezamagit de o serie de afirmatii, conform carora Romania nu are potential pentru producerea energiilor regenerabile si a subliniat ca in zonele in care exista valori medii statistice ale vantului de peste trei metri/secunda pot fi puse centrale eoliene, pentru ca vor fi eficiente. In opinia sa, motivele care stau la baza acestor afirmatii sunt, pe de o parte, problemele de mediu pentru ca unde avem vant este rezervatie naturala si ONG-urile spun ca liliecii se lovesc de palete, iar pe de alta parte, vorbesc oamenii care nu se pricep.

Fermele eoliene pot schimba starea vremii

Doi cercetatori americani de la Universitatea Maryland au descoperit ca o ferma eoliana foarte mare ar putea schimba directia furtunilor.In momentul de fata, Statele Unite (SUA) sunt aprovizionate cu 1% electricitate de la parcurile eoliene. Departamentul pentru Energie al SUA intentioneaza sa ridice acest procent la 20%, pana in 2020. Prin urmare, pentru atingerea acestei tinte, este nevoie de construirea mult mai multor ferme eoliene.

De trei ori aur pentru o eoliana

Gheorghe Cristea este unul dintre autorii unei inventii care ar putea revolutiona infrastructura in materie de energie a vantului. Eoliana medaliata cu aur la trei competitii internationale este silentioasa, porneste la o viteza a vantului foarte redusa si poate fi amplasata oriunde.

EVN, 50 MW pe eolian in Bulgaria

Compania EVN, al doilea mare furnizor de utilitati din Austria, s-a asociat cu firma germana Enetrag pentru a construi o ferma eoliana de 50 MW pe coasta bulgareasca a Marii Negre, investitie estimata la 100 mil. euro. Ferma va deveni operationala la finele lui 2009 si va fi extinsa la 80 MW.

Yamaha si-a instalat sisteme eoliene si solare la fabrica Nakaze

Yamaha Motor si-a instalat sisteme solare si eoliene de generare a energiei electrice la fabrica Nakaze ca parte din initiativa de inverzire a companiei prin folosirea surselor alternative de energie.

Sistemele solare si eoliene genereaza aproximativ 26.000 kilowati ora de energie anual si vor ajuta la reducerea a 18 tone de dioxid de carbon pe an. Compania va folosi electricitatea generata de cele doua instalatii pentru alimentarea sistemelor de iluminat si de aer conditionat din birourile angajatilor.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design