EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Turbine eoliene de-a lungul raurilor britanice


Compania care administreaza caile navigabile britanice (British Waterways) intentioneaza sa instaleze 50 de turbine eoliene si hidroelectrice de-a lungul canalelor si raurilor in urmatorii cinci ani, informeaza BBC.

British Waterways afirma ca implementarea planului ar aduce beneficii anuale de mai mult de 1 milion de lire sterline. Suma ar fi reinvestita in lucrari de intretinere si reparare a canalelor, barajelor istorice, podurilor si raurilor aflate in grija organizatiei pe teritoriul Marii Britanii.

"Daca dezvoltam cu succes aceasta resursa, reteaua nationala de canale ar putea genera de 10 ori mai multa electricitate decat consuma", a declarat directorul executiv al BW, Robin Evans.

Locatiile unde vor fi instalate turbinele nu au fost inca stabilite. Un purtator de cuvant al BW a declarat pentru BBC ca mai intai vor lua in considerare problemele cele mai importante de mediu inainte de a contacta comunitatile locale.

Etiopia va avea cel mai mare parc eolian din Africa


Autoritatile din Etiopia au semnat un parteneriat in valoare de 220 milioane de euro cu o companie energetica franceza pentru construirea celei mai mari ferme eoliene din Africa.

Contractul a fost semnat intre reprezentantii Corporatiei Energetice din Etiopia (EEPC) si producatorul francez de turbine eoliene, Vergnet. Ferma eoliana ar produce 120 megawati de energie in doi ani si jumatate, devenind astfel cel mai mare proiect de acest gen de pe intreg continentul african.

Vodafone si-a instalat turbine eoliene

Vodafone a anuntat ca a inceput cu succes generarea electricitatii din energie eoliana pentru reteaua sa de telefonie mobila.

Sistemul eolian de microgenerare permite companiei sa atinga reduceri ale emisiilor de CO2 si ale consumului de energie intre 15 si 20%. Sistemul este implementat in 32 de baze de telecomunicatii Vodafone din Portugalia.

Siemens Energy si E.ON construiesc cea mai mare ferma eoliana din Danemarca

Siemens Energy va furniza companiei E.ON 90 de turbine eoliene pentru ferma care va fi construita in sudul insulei daneze Lolland la Marea Baltica. Cu o capacitate instalata de 207 megawati, Rodsand II va fi una dintre cele mai mari din lume.

Turbinele au un diametru de 93 de metri si o capacitate de 2,3 megawati fiecare. Acestea vor fi instalate in 2010.

Dupa punerea in functiune a Rodsand II, aceasta va evita emiterea in atmosfera a 700.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

"Cu aproape 1.800 de megawati de energie eoliana instalata, Siemens este furnizorul numarul 1 de turbine eoliene de coasta", a declarat Rene Umlauft, CEO al diviziei pentru energii regenerabile a Siemens.

Judetul Alba va avea parc eolian

Agentia Locala a Energiei Alba impreuna cu Consiliul Judetean Alba au inceput discutiile cu Societatea Germana de Cooperare Tehnica (GTZ) pentru gasirea unui investitor strain, care sa construiasca in judet un parc eolian de dimensiuni medii.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design