EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Proiectele eoliene din zona Dobrogei - blocate de pasivitatea autoritatilor

Piedica majora in realizarea proiectelor eoliene este pasivitatea autoritatilor locale si lipsa unui cadru de reglementare adecvat promovarii acestui tip de investitii, problema legata de insuficienta infrastructurii fiind una falsa, spun reprezentantii CEZ Romania, posesorul celui mai mare proiect eolian de 600 MW la nivel european care urmeaza sa fie dezvoltat in zona Dobrogei.

Horizon Wind Energy in Indiana

Compania Horizon Wind Energy vrea sa capteze potentialul imens al energiei eoliane. Ei planuiesc construirea a patru noi ferme eoliene in Indiana. Acest proiect ii va costa mai mult de 2 miliarde de $. Fermele eoliene din Indiana vor fi cele mai mari ferme ale companiei Horizon.
Compania va instala pana la 660 turbine raspandite pe aproximativ 40.000 de hectare. Cand proiectul va fi pe deplin operational, ar putea produce mai mult de 1000 de megawatts pe an - de ajuns pentru 300000 de case.

 In plus, acestia planuiesc construirea unor ferme  mai mici in Randolph si Howard si mai mult de patru in Ohio. De asemenea, ei detin sapte ferme eoliene operationale in New York, Colorado, Texas, Oregon, Illinois si Minnesota.

ButanGas va investi opt milioane euro intr-un proiect de energie eoliana in Muntii Apuseni

ButanGas va investi opt milioane de euro in trei turbine eoliene, cu o putere instalata de 4,5MW, care vor fi construite in Muntii Apuseni, a declarat miercuri directorul general al ButanGas Romania, Florin Preda.

Turbine GE pentru ferma eoliana de la Fantanele

GE Energy livreaza 139 de turbine eoliene dezvoltatorului CEZ Romania pentru proiectul de 347,5 megawati din Fantanele, judetul Tulcea, anunta compania printr-un comunicat de presa. Proiectul va consta in una dintre cele mai mari ferme eoliene din Europa, reprezentand cea mai mare instalatie de turbine eoliene ale GE Energy in Europa.

Enel inaugureaza cea mai mare ferma eoliana in SUA


Compania energetica italiana Enel SpA a anuntat ca a inaugurat cel mai mare proiect eolian in Statele Unite. Ferma de turbine are o capacitate de 250 de megawati, fiind cea mai mare mare ferma construita vreodata de Enel si cea mai mare din Kansas.

Ferma eoliana Smoky Hills din statul american Kansas va fi operationala pana la sfarsitul acestui an. Proiectul necesita o investitie de 7,4 miliarde de euro pana in 2012, se arata intr-un comunicat de presa al Enel.

Proiectul consta din 56 de turbine Vestas si 99 de turbine GE, fiecare avand o inaltime de 80 de metri si un diametru de aproximativ 80 de metri.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design