EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Eoliene silentioase pentru locuinte

 Noua turbina functioneaza cu vanturi de slaba intensitate, nu face zgomot si va fi mai ieftina decat una conventionala. Turbina eoliana a fost denumita Energy Ball. Aceasta are un design futurist si arata ca o sfera atunci cand este pusa in functiune. Energy Ball poate fi amplasata pe acoperisurile caselor alaturi de panourile solare sau in gradini.

Aceste dispozitive pot fi instalate si in interiorul oraselor pentru a furniza energia necesara iluminatului stradal. Pozitionata la o inaltime de cel putin 12 m,intr-o regiune unde vantul bate cu aproximativ 7 m/s, noua turbina eoliana poate produce pana la 500 kW pe an.

Parc eolian de 70 mil. euro in judetul Buzau

 Firma Eolgen din Spania a inceput constructia unui parc de generatoare eoliene in comuna buzoiana Racoviteni, investitia, in valoare de 70 de milioane de euro, urmand sa fie realizata pe o suprafata de 80 de hectare, in decurs de trei ani. Lucrarile pentru ridicarea primelor mori de vant au inceput, morile de vant urmand sa functioneze timp de un an in cadrul fazei de testare. Primarul comunei Racoviteni, Ilie Neacsu, a declarat ca localitatea va avea numai de castigat in urma acestei investitii. "Licitatia organizata pentru concesionarea a 80 hectare de teren, cu pastrarea dreptului de pasunat, a fost castigata de firma Eolgen din Spania.

50 milioane de euro ivestiti la Orsova

Un profesor de sport construieste pe varful unui deal din Orsova un parc de 25 de centrale eoliene noi. Turbinele amplasate pana acum in Romania folosesc utilaje second-hand

Investitia se ridica la 50 de milioane de euro. Dezvoltatorul preconizeaza ca o singura centrala va aduce un profit lunar de 10.000 de euro.

Centralele eoliene vor fi construite la cinci kilometri de centrul municipiului Orsova, pe o suprafata de 250 de metri patrati, concesionata de Primarie firmei SC Toplet Energy SRL.

Proiectele eoliene din zona Dobrogei - blocate de pasivitatea autoritatilor

Piedica majora in realizarea proiectelor eoliene este pasivitatea autoritatilor locale si lipsa unui cadru de reglementare adecvat promovarii acestui tip de investitii, problema legata de insuficienta infrastructurii fiind una falsa, spun reprezentantii CEZ Romania, posesorul celui mai mare proiect eolian de 600 MW la nivel european care urmeaza sa fie dezvoltat in zona Dobrogei.

Horizon Wind Energy in Indiana

Compania Horizon Wind Energy vrea sa capteze potentialul imens al energiei eoliane. Ei planuiesc construirea a patru noi ferme eoliene in Indiana. Acest proiect ii va costa mai mult de 2 miliarde de $. Fermele eoliene din Indiana vor fi cele mai mari ferme ale companiei Horizon.
Compania va instala pana la 660 turbine raspandite pe aproximativ 40.000 de hectare. Cand proiectul va fi pe deplin operational, ar putea produce mai mult de 1000 de megawatts pe an - de ajuns pentru 300000 de case.

 In plus, acestia planuiesc construirea unor ferme  mai mici in Randolph si Howard si mai mult de patru in Ohio. De asemenea, ei detin sapte ferme eoliene operationale in New York, Colorado, Texas, Oregon, Illinois si Minnesota.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design