EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Greenpeace vrea revolutie eoliana

Greenpeace a lansat un apel la realizarea unei "revolutii eoliane" in Marea Nordului, bazandu-se pe un studiu conform caruia conectarea in retea a miilor de turbine, care se vor construi in zona, va permite aprovizionarea a mii de case cu energie curata.

Centrale eoliene de miliarde de euro

 Piata de energie din Romania este asaltata de proiecte de investitii pentru dezvoltarea de capacitati de generare eoliene. Compania nationala de transport al energiei, Transelectrica, a primit cereri de racordare la retea a unor centrale eoliene insumand o capacitate de peste 12.000 MW, ceea ce echivaleaza cu aproximativ 70% din totalul puterii instalate in Sistemul Energetic National (SEN). Afluxul de cereri pentru astfel de investitii este justificat prin schemele de sprijin promovate de stat.

Eoliene silentioase pentru locuinte

 Noua turbina functioneaza cu vanturi de slaba intensitate, nu face zgomot si va fi mai ieftina decat una conventionala. Turbina eoliana a fost denumita Energy Ball. Aceasta are un design futurist si arata ca o sfera atunci cand este pusa in functiune. Energy Ball poate fi amplasata pe acoperisurile caselor alaturi de panourile solare sau in gradini.

Aceste dispozitive pot fi instalate si in interiorul oraselor pentru a furniza energia necesara iluminatului stradal. Pozitionata la o inaltime de cel putin 12 m,intr-o regiune unde vantul bate cu aproximativ 7 m/s, noua turbina eoliana poate produce pana la 500 kW pe an.

Parc eolian de 70 mil. euro in judetul Buzau

 Firma Eolgen din Spania a inceput constructia unui parc de generatoare eoliene in comuna buzoiana Racoviteni, investitia, in valoare de 70 de milioane de euro, urmand sa fie realizata pe o suprafata de 80 de hectare, in decurs de trei ani. Lucrarile pentru ridicarea primelor mori de vant au inceput, morile de vant urmand sa functioneze timp de un an in cadrul fazei de testare. Primarul comunei Racoviteni, Ilie Neacsu, a declarat ca localitatea va avea numai de castigat in urma acestei investitii. "Licitatia organizata pentru concesionarea a 80 hectare de teren, cu pastrarea dreptului de pasunat, a fost castigata de firma Eolgen din Spania.

50 milioane de euro ivestiti la Orsova

Un profesor de sport construieste pe varful unui deal din Orsova un parc de 25 de centrale eoliene noi. Turbinele amplasate pana acum in Romania folosesc utilaje second-hand

Investitia se ridica la 50 de milioane de euro. Dezvoltatorul preconizeaza ca o singura centrala va aduce un profit lunar de 10.000 de euro.

Centralele eoliene vor fi construite la cinci kilometri de centrul municipiului Orsova, pe o suprafata de 250 de metri patrati, concesionata de Primarie firmei SC Toplet Energy SRL.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design