EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

GE Energy va livra echipamente pentru parcuri eoliene de 250 MW in Romania

GE Energy, divizia de energie a General Electric, va anunta in curand semnarea unui contract cu dezvoltatorul de capacitati de productie din surse eoliene Good Energy, pentru livrarea de echipamente pentru doua parcuri eoliene cu o putere totala de circa 250 MW, a declarat luni directorul executiv al GE Energy pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Carmen Neagu, in cadrul unei mese rotunde organizate cu ocazia Forumului Regional de Energie FOREN. Potrivit acesteia, dezvoltatorul detine patru amplasamente pentru realizarea de parcuri eoliene, pentru doua dintre fiind deja realizate masuratorilor, fiind primul proiect de acest gen autorizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

CEZ - 1,1 miliarde de euro in bataia vantului

Compania ceha CEZ va realiza cel mai mare parc eolian din Europa in Dobrogea in care va investi 1,1 miliarde de euro pana in 2010, dupa ce a preluat de la Continental Wind Partners doua proiecte de energie eoliana la nord de Constanta.

Avantaje ale energiei eoliene

 

Dintre toate sursele alternative de energie , energia eoliana inregistreaza la ora actuala cea mai semnificativa crestere. Energia eoliana este o sursa de energie regenerabila generata din
puterea vantului. Desi este inca o sursa minora de energie electrica pentru majoritatea tarilor , productia energiei eoliene a crescut practic de 5 ori intre 1999 si 2006 si astfel ajungandu-se ca in unele tari  ponderea energiei eoliene in consumul total de energie sa fie din ce in ce mai semnificativ.

Dar cea mai importanta caracteristica a energiei eoliene este ca aceasta reduce poluarea mediului inconjurator cu o cantitate de peste 8 tone CO2(dioxid de carbon) anual.

Greenpeace vrea revolutie eoliana

Greenpeace a lansat un apel la realizarea unei "revolutii eoliane" in Marea Nordului, bazandu-se pe un studiu conform caruia conectarea in retea a miilor de turbine, care se vor construi in zona, va permite aprovizionarea a mii de case cu energie curata.

Centrale eoliene de miliarde de euro

 Piata de energie din Romania este asaltata de proiecte de investitii pentru dezvoltarea de capacitati de generare eoliene. Compania nationala de transport al energiei, Transelectrica, a primit cereri de racordare la retea a unor centrale eoliene insumand o capacitate de peste 12.000 MW, ceea ce echivaleaza cu aproximativ 70% din totalul puterii instalate in Sistemul Energetic National (SEN). Afluxul de cereri pentru astfel de investitii este justificat prin schemele de sprijin promovate de stat.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design