EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Ferma eoliana

Cea mai mare companie energetica din Japonia, Tokyo Electric Power CO (TEPCO), are de gand sa construiasca prima ferma eoliana a sa in Shizuoka, la vest de capitala japoneza, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon, informeaza Reuters.

Eolienele din Dobrogea

Controversa privind dezvoltarea proiectelor de valorificare a energiei produse de vant in zonele incluse in programul "Natura 2000" agita spiritele si in Romania. In timp ce investitorii si comunitatile locale sustin ca ariile protejate ocupa suprafete prea mari, ecologistii lupta pentru protectia mediului. Un avertisment lansat in aceste zile de Grupul Green "New Deal" atrage atentia asupra faptului ca emisiile de gaze cu efect de sera au determinat atingerea unei crize ecologice, recomandand investitiile in energii regenerabile si luarea unor masuri ferme in urmatorii ani. In Romania, in timp ce aprobarea investitiilor in energia eoliana intarzie, se fac demersuri pentru amplasarea unor termocentrale pe carbune la Constanta, Braila si Galati.

Petrom testeaza ingroparea carbonului si turbinele eoliene

Dificultatile de pe piata petrolului determina Petrom sa se orienteze catre energiile regenerabile. Avand in vedere cresterea estimata a cererii de energie de 50% pana in 2030 si problemele furnizarii, compania a decis sa cerceteze "noul teritoriu" al regenerabilelor, testare care costa compania peste 2,3 milioane de euro pentru perioada 2008-2009, a declarat Mariana Gheorghe, director general Petrom.

Primarul New Yorkului vrea turbine eoliene pe Zgarie-nori

Zgarie-norii din New York ar putea sa aiba turbine eoliene pe acoperis potrivit noului plan al primarului Michael Bloomberg, informeaza Reuters. Acesta intentioneaza sa dezvolte folosirea surselor de energie regenerabila."Cred ca ar fi o frumusete ca torta Statuii Libertatii sa fie luminata cu energie eoliana", a spus Bloomberg.Centralele geotermale si panourile solare sunt optiunile la care s-a gandit primarul miliardar al carui mandat se va incheia in ianuarie 2010. Acesta a oferit companiilor un termen pana in luna septembrie pentru a veni cu propuneri inovatoare pentru tinta ambitioasa a primarului de a inverzi mai mult orasul, pana in 2030.

Tomis Team va construi cel mai mare parc eolian din Romania

Tomis Team va construi in Dobrogea cea mai mare ferma eoliana din Romania, cu o putere instalata de 600 MW, ce urmeaza a fi pusa in functiune in vara lui 2009, acesta fiind cel mai avasant proiect de acest fel, a declarat directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, informeaza The Money Chanel. "Tomis Team va dezvolta in Dobrogea o ferma eoliana cu o putere instalata de 600 MW, cea mai mare din tara pana acum, ce urmeaza a fi pusa in functiune vara viitoare, in 2009, cand va furniza in sistem primul megawatt ora produs. Pana in acest moment, avizele tehnice de racordare emise pentru centralele electrice eoliene (zonele Dobrogea si Moldova) depasesc 2.000 MW putere instalata", a declarat directorul general al transportatorului de electricitate, Stelian Gal.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design