EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Primarul New Yorkului vrea turbine eoliene pe Zgarie-nori

Zgarie-norii din New York ar putea sa aiba turbine eoliene pe acoperis potrivit noului plan al primarului Michael Bloomberg, informeaza Reuters. Acesta intentioneaza sa dezvolte folosirea surselor de energie regenerabila."Cred ca ar fi o frumusete ca torta Statuii Libertatii sa fie luminata cu energie eoliana", a spus Bloomberg.Centralele geotermale si panourile solare sunt optiunile la care s-a gandit primarul miliardar al carui mandat se va incheia in ianuarie 2010. Acesta a oferit companiilor un termen pana in luna septembrie pentru a veni cu propuneri inovatoare pentru tinta ambitioasa a primarului de a inverzi mai mult orasul, pana in 2030.

Tomis Team va construi cel mai mare parc eolian din Romania

Tomis Team va construi in Dobrogea cea mai mare ferma eoliana din Romania, cu o putere instalata de 600 MW, ce urmeaza a fi pusa in functiune in vara lui 2009, acesta fiind cel mai avasant proiect de acest fel, a declarat directorul general al Transelectrica, Stelian Gal, informeaza The Money Chanel. "Tomis Team va dezvolta in Dobrogea o ferma eoliana cu o putere instalata de 600 MW, cea mai mare din tara pana acum, ce urmeaza a fi pusa in functiune vara viitoare, in 2009, cand va furniza in sistem primul megawatt ora produs. Pana in acest moment, avizele tehnice de racordare emise pentru centralele electrice eoliene (zonele Dobrogea si Moldova) depasesc 2.000 MW putere instalata", a declarat directorul general al transportatorului de electricitate, Stelian Gal.

GE Energy va livra echipamente pentru parcuri eoliene de 250 MW in Romania

GE Energy, divizia de energie a General Electric, va anunta in curand semnarea unui contract cu dezvoltatorul de capacitati de productie din surse eoliene Good Energy, pentru livrarea de echipamente pentru doua parcuri eoliene cu o putere totala de circa 250 MW, a declarat luni directorul executiv al GE Energy pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Carmen Neagu, in cadrul unei mese rotunde organizate cu ocazia Forumului Regional de Energie FOREN. Potrivit acesteia, dezvoltatorul detine patru amplasamente pentru realizarea de parcuri eoliene, pentru doua dintre fiind deja realizate masuratorilor, fiind primul proiect de acest gen autorizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

CEZ - 1,1 miliarde de euro in bataia vantului

Compania ceha CEZ va realiza cel mai mare parc eolian din Europa in Dobrogea in care va investi 1,1 miliarde de euro pana in 2010, dupa ce a preluat de la Continental Wind Partners doua proiecte de energie eoliana la nord de Constanta.

Avantaje ale energiei eoliene

 

Dintre toate sursele alternative de energie , energia eoliana inregistreaza la ora actuala cea mai semnificativa crestere. Energia eoliana este o sursa de energie regenerabila generata din
puterea vantului. Desi este inca o sursa minora de energie electrica pentru majoritatea tarilor , productia energiei eoliene a crescut practic de 5 ori intre 1999 si 2006 si astfel ajungandu-se ca in unele tari  ponderea energiei eoliene in consumul total de energie sa fie din ce in ce mai semnificativ.

Dar cea mai importanta caracteristica a energiei eoliene este ca aceasta reduce poluarea mediului inconjurator cu o cantitate de peste 8 tone CO2(dioxid de carbon) anual.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design