EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Centrale eoliene in Moldova

Sinus Holding, firma din cadrul Hungarowind, intentioneaza sa construiasca centrale eoliene de 700 MW in regiunea Moldovei, a declarat ieri Marta Popa, partener al casei de avocatura Voicu si Filipescu, la un seminar pe tema eficientei energetice organizat de Finmedia. "Este posibil ca Sinus sa construiasca fermele eoliene pana intr-un punct si apoi sa le vanda", a spus Popa.

Peste 18.000 de megawati de energie eoliana in Texas

 

Autoritatile din Texas au aprobat investitia a cinci miliarde de dolari pentru constructia unui sistem care va transporta electricitatea obtinuta din energie eoliana in marile orase. Liniile electrice vor sustine 18.500 megawati produsi din energia eoliana pana in 2012. Cei 18.000 de megawati produsi astfel vor asigura energia pentru 3 milioane de case din Texas. Costurile planului aprobat de Comisia Utilitatilor Publice din Texas depasesc 5 miliarde de dolari. Investitia va adauga 4 dolari la factura texanilor, dar autoritatile spera ca energia eoliana va reduce dependenta statului de gaz natural. Statul american are si unul dintre cele mai ridicate preturi la electricitate din SUA din cauza subventiilor mari acordate dezvoltatorilor eolieni.

Turbine eoliente plutitoare

Compania norvegiană StatoilHydro are in lucru 2,3  megawati de turbine eoliene plutitoare . Sistemul este simplu : in partea de sus este elicia iar pe fundul mării trei puncte de ancoră. Se speră că avand 80 de metri diametru, instalate la 65 de metri adancime in mare, turbinele Siemens vor fi comparative cu instalaţii tradiţionale de vant. Compania planifică să aibă primul prototip, gata in toamna anului 2009, atunci cand acestea vor incepe testele de fezabilitate pentru a evalua modul in care aceasta raspunde la vanturile de mare. O macheta de  3 metri a fost deja testata intr-un laborator cu  simulator de val si vant.

Mori de vant in largul marii

 

Turbinele eoliene montate pe platforme plutitoare, ancorate precum geamandurile, au şansele cele mai mari de a scăpa in cazul producerii unui cataclism natural.

Indiferent dacă va fi vorba de schimbarea climei, ciocnirea cu un asteroid sau un cutremur catastrofal, centralele electrice plutitoare pot supravieţui valurilor gigantice care vor urma dezastrului.

Ferma eoliana

Cea mai mare companie energetica din Japonia, Tokyo Electric Power CO (TEPCO), are de gand sa construiasca prima ferma eoliana a sa in Shizuoka, la vest de capitala japoneza, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon, informeaza Reuters.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design