EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Romania invitata sa instaleze eoliene

Romania şi Polonia dispun de potenţialul necesar pentru a deveni lideri regionali in domeniul energiei regenerabile, combinand sursele eoliene cu cele oferite de hidrocentrale. Reprezentanţii companiei GE Energy, care va instala "pădurea" de eoliene din Dobrogea, spun că ţara noastră nu va avea probleme cu cifrele impuse de UE privind procentul energiilor regenerabile şi nici cu resursele energetice in general.

Energia eoliana intre avantaje si dezavantaje

Fiindca nu arde combustibili, nu polueaza, nu produce deseuri si factura la curent se reduce extrem de mult, spre 100%. Costul scoaterii din functiune al turbinei este foarte mic, iar aceasta poate fi reciclata in totalitate.
In plus, turbinele produc energie, in medie, peste un sfert din timp, cel mai mult iarna, cand sunt vanturi mai puternice. S-a vorbit si despre dezavantaje: ca ar polua sonor, ca ar ucide pasari, prinzandu-le in elice si ca ar necesita spatii foarte intinse pentru instalare.

Enel a cuparat BlueLine

Compania Enel a cumparat anul trecut in octombrie 2007 compania BlueLine din Bistrita in cadrul unei tranzactii de 1.1 milioane euro.Firma bistriteana detine dreptul de a dezvolta proiecte eoliene in Dobrogea de cca 200MW. Prin acesta preluare Enel doreste sa concretizeze planul de a produce in Romania 350MW.

OK pentru parcul eolian Marisel

Investitorii germani vor incepe in aceasta saptamina demersurile pentru dezvoltarea parcului eolian din localitatea Marisel.
Analizele efectuate de specialisti demonstreaza ca vintul care bate pe platoul din comuna clujeana poate fi utilizat pentru producerea energiei electrice
. Investitorii vor solicita Consiliului Judetean Cluj autorizatii pentru instalarea unor aparate care sa inregistreze timp de un an intensitatea vintului.

Giganta baza eoliana in China

 Orasul Jiuquan din nord-vestul Chinei, cunoscut drept centrul national de lansare a satelitilor, s-a ocupat in ultima vreme de o noua misiune ce prevede exploatarea bogatelor sale resurse de energie eoliana, in speranta de a deveni un gigant global in domeniul energiei regenerabile, informeaza agentia de presa Xinhua.

Toate cele 28 de centrale eoliene noi, cu o capaciteta totala de 10,65 milioane de kilowatti, vor fi construite in apropiere de Jiuquan, pana in 2015.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design