EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Productia de energie verde din Romania a depasit 2 GW

Productie record de energie verde in RomaniaIn data de 4 Septembrie, in Romania a fost depasit pragul psihologic de 2000 de MW de energie regenerabila produsa de instalatiile eoliene, solare si de biomasa. Astfel, avand in vedere ca productia totala de energie a fost de 7000 de MW, rezulta ca proportia energiei din surse verzi in tara noastra este de aproximativ o treime din total.
Dupa cum se stie, sectorul eolian produce cea mai mare cantitate de energie regenerabila, cu o medie de 1900 de MW zilnic, urmat de ramura energiei fotovoltaice, cu doar 100 de MW. Pe de alta parte, sectorul biomasei a inregistrat o stagnare, productia find constanta, de doar 34 de MW.

Airsynergy, hotarata sa schimbe harta globala a energiei eoliene

Airsynergy, o companie irlandeza care activeaza in domeniul dezvoltarii de produse pentru energia regenerabila, este hotarata sa schimbe harta globala a energiei eoliene prin introducerea pe piata a unei tehnologii revolutionare de captare a curentilor de aer.

Producatorii de turbine eoliene, preocupati de soarta pasarilor

Un proiect-pilot pentru reducerea numarului pasarilor care mor in urma contactului cu palele turbinelor eoliene a fost demarat de catre un grup de producatori de mori de vant, printre care nume importante precum Statkraft, Statoil sau Vattenfall.

Ferma eoliana de 54 de MW in judetul Galati

In prezent, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) discuta acordarea catre compania spaniola Inveravante a unei linii de credit de 59 de milioane de euro, pentru finantarea unui proiect eolian cu o capacitate de 54 de MW in judetul Galati.

3.3 mld. euro pentru cele mai mari 40 de centrale eoliene din Romania

Potrivit datelor furnizate de catre autoritatile romane, la inceputul acestei luni cele mai mari 42 de ferme eoliene din Romania, operationale sau in stadii finale de testare, reprezentau investitii de circa 3.3 miliarde de euro.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design