EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Codul portocaliu de vant din Dobrogea, benefic pentru productia de energie eoliana

Furtunile din Dobrogea au marit productia de energie eolianaVantul puternic din judetele Tulcea si Constanta de la inceputul acestei saptamani a reprezentat un factor benefic pentru productia de energie eoliana din aceasta zona, astfel ca, potrivit datelor Transelectrica, in dupa-amiaza zilei de marti peste 70% din capacitatea eoliana totala instalata livra electricitate in retea, respectiv aproximativ 1.700 de MW.

Vestas testeaza cea mai mare pala de turbina din lume

Cea mai mare pala de turbina VestasPe site-ul oficial al companiei daneze Vestas apare informatia conform careia echipele de ingineri au finalizat constructia primului prototip de pala de turbina pentru cea mai puternica turbina eoliana offshore din lume, modelul V164 de 8 MW. Operatiunile s-au desfasurat la centrul de cercetare si dezvoltare Vestas din Insula Wight, Marea Britanie.

Din acest moment, prototipul de pala de turbina va intra intr-un amplu proces de testare pentru ca specialistii sa se convinga de deplina sa rezistenta si performanta.

Productia de energie verde din Romania a depasit 2 GW

Productie record de energie verde in RomaniaIn data de 4 Septembrie, in Romania a fost depasit pragul psihologic de 2000 de MW de energie regenerabila produsa de instalatiile eoliene, solare si de biomasa. Astfel, avand in vedere ca productia totala de energie a fost de 7000 de MW, rezulta ca proportia energiei din surse verzi in tara noastra este de aproximativ o treime din total.
Dupa cum se stie, sectorul eolian produce cea mai mare cantitate de energie regenerabila, cu o medie de 1900 de MW zilnic, urmat de ramura energiei fotovoltaice, cu doar 100 de MW. Pe de alta parte, sectorul biomasei a inregistrat o stagnare, productia find constanta, de doar 34 de MW.

Airsynergy, hotarata sa schimbe harta globala a energiei eoliene

Airsynergy, o companie irlandeza care activeaza in domeniul dezvoltarii de produse pentru energia regenerabila, este hotarata sa schimbe harta globala a energiei eoliene prin introducerea pe piata a unei tehnologii revolutionare de captare a curentilor de aer.

Producatorii de turbine eoliene, preocupati de soarta pasarilor

Un proiect-pilot pentru reducerea numarului pasarilor care mor in urma contactului cu palele turbinelor eoliene a fost demarat de catre un grup de producatori de mori de vant, printre care nume importante precum Statkraft, Statoil sau Vattenfall.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design