EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Energia eoliana in Europa


EWEA - Asociatia Europeana a Producatorilor de Energie eoliana a dat publicitatii un studiu intitulat
"Delivering Offshore Wind Power in Europe" .

In acesta sunt detaliata beneficiile energiei eoliene si piata intre 2007-2020.
Deasemenea se fac recomandari referitoare la competitivitate, piata, cercetare si tehnologii, dezvoltare economica etc.
Studiul este foarte interesant din prisma unei tari membre a Uniunii Europene pentru ca el va sta l;a baza politicii comunitare.

Energia eoliana moft sau obligatie


Pompiliu COMŞA - Cadran Politic

O analiză a sistemului energetic din Romania, realizată recent de Ministerul Economiei şi Finanţelor, relevă faptul că ţara noastră se află in faţa unui şoc energetic fără precedent. Practic, resursele interne de petrol, cărbune şi gaze naturale sunt in scădere accelerată, iar Romania este dependentă de importuri. O dependenţă care se va accentua dramatic in următorii ani. In baza statisticilor alarmante, s-a pus la punct o strategie energetică pentru perioada 2007-2020.

Energie eoliana romaneasca


Compania Eviva Energy, subsidiară a grupului portughez Martifer, intenţionează să construiască in acest an in Romania turbine eoliene cu o capacitate instalată totală de 50 MW care vor incepe să producă energie electrică in ultimul trimestru, şi caută posibilităţi de achiziţie pe piaţa de energie.In acest moment se află in stadii de dezvoltare mai multe ferme eoliene. Unele sunt abia la inceput, altele in faza finală de obţinere a avizelor necesare. Eviva lucrează cu companii autohtone şi studiază posibilitatea unor achiziţii, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Nuno Costa Alemao.

Energie eoliana de Constanta


Team Invest Galbiori (judetul Constanta) si Tomis Team Galbiori (judetul Constanta) au depus cereri la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pentru autorizarea a doua parcuri eoline, Fantanele Est, de 85 MW, si Fantanele Vest, de 250 MW.

Energia din surse regenerabile

Utilizarea unei ponderi tot mai ridicate a energiei regenerabile in productia de energie electrica ar putea determina o crestere a pretului energiei la consumatorul final, au aratat specialisti din domeniu, reuniti la un seminar organizat de Institutul pentru Resurse Energetice.

Utilizarea energiei regenerabile produse in centrale eoliene duce la cresterea pretului energiei electrice la consumatorul final, intrucat costurile energiei produse in acest fel sunt mai mari decat cele ale energiei produse in centrale traditionale, a explicat Anton Vladescu, director in cadrul Transelectrica.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design