EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Energie eoliana romaneasca


Compania Eviva Energy, subsidiară a grupului portughez Martifer, intenţionează să construiască in acest an in Romania turbine eoliene cu o capacitate instalată totală de 50 MW care vor incepe să producă energie electrică in ultimul trimestru, şi caută posibilităţi de achiziţie pe piaţa de energie.In acest moment se află in stadii de dezvoltare mai multe ferme eoliene. Unele sunt abia la inceput, altele in faza finală de obţinere a avizelor necesare. Eviva lucrează cu companii autohtone şi studiază posibilitatea unor achiziţii, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Nuno Costa Alemao.

Energie eoliana de Constanta


Team Invest Galbiori (judetul Constanta) si Tomis Team Galbiori (judetul Constanta) au depus cereri la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pentru autorizarea a doua parcuri eoline, Fantanele Est, de 85 MW, si Fantanele Vest, de 250 MW.

Energia din surse regenerabile

Utilizarea unei ponderi tot mai ridicate a energiei regenerabile in productia de energie electrica ar putea determina o crestere a pretului energiei la consumatorul final, au aratat specialisti din domeniu, reuniti la un seminar organizat de Institutul pentru Resurse Energetice.

Utilizarea energiei regenerabile produse in centrale eoliene duce la cresterea pretului energiei electrice la consumatorul final, intrucat costurile energiei produse in acest fel sunt mai mari decat cele ale energiei produse in centrale traditionale, a explicat Anton Vladescu, director in cadrul Transelectrica.

Romania invitata sa instaleze eoliene

Romania şi Polonia dispun de potenţialul necesar pentru a deveni lideri regionali in domeniul energiei regenerabile, combinand sursele eoliene cu cele oferite de hidrocentrale. Reprezentanţii companiei GE Energy, care va instala "pădurea" de eoliene din Dobrogea, spun că ţara noastră nu va avea probleme cu cifrele impuse de UE privind procentul energiilor regenerabile şi nici cu resursele energetice in general.

Energia eoliana intre avantaje si dezavantaje

Fiindca nu arde combustibili, nu polueaza, nu produce deseuri si factura la curent se reduce extrem de mult, spre 100%. Costul scoaterii din functiune al turbinei este foarte mic, iar aceasta poate fi reciclata in totalitate.
In plus, turbinele produc energie, in medie, peste un sfert din timp, cel mai mult iarna, cand sunt vanturi mai puternice. S-a vorbit si despre dezavantaje: ca ar polua sonor, ca ar ucide pasari, prinzandu-le in elice si ca ar necesita spatii foarte intinse pentru instalare.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design