EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Drumul spre maturitate

Cu ocazia implinirii a 25 de ani de la fondarea Asociatiei Europene de Energie Eoliana ( EWEA ) a fost publicat un articol care trece in revista istoria acestei asociatii.Puteti gasi aici informatii despre cresterea capacitatii de productie a energiei electrice provenita din exploatarea vantului, exemple de experiente reusite in tarile europene precum si o privire asupra cresterii comertului cu turbine eoliene in special in domeniul casnic.

Investitie de 64 de milioane euro in vantul de la Marisel


La inceputul anului 2010 parcul eolian din comuna Mărişel ar putea oferi energie pentru aproximativ un sfert din suprafaţa municipiului Cluj-Napoca.

Primarul comunei Mărişel, Ioan Mariş, a semnat contractul de asociere cu firma Ramina Eol, in vederea realizării celui mai inalt parc eolian din Europa, la o altitudine de 1.230 de metri. La această intalnire a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, care a oferit sprijin pentru dezvoltarea acestui proiect.

Vanturile, valurile, eolienele


Cand vine vorba despre cel mai exotic proiect al sau, Stefan Iordache, un tanar antreprenor cu afaceri de 1,8 mil. euro in domeniul asigurarilor si al productiei de energie electrica prin centrale eoliene, marturiseste ca a intrat intr-o zona a businessului in care, o spune chiar el, nici macar consultanta nu gaseste usor.
Printr-un parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanta, Iordache studiaza oportunitatea construirii unei centrale la malul marii, care sa transforme forta valurilor in energie electrica.
 

Eoliene de vanzare


Energia eoliana incepe sa fie din ce in ce o alternativa tot mai interesanta.Piata romaneasca este doar la inceput dar perspectivele sunt foarte bune mai ales din prisma politicilor energetice europene.
Consecventi politicii noastre de promovare a energiilor alternative , publicam oferta companiei S.C. MARESAL S.R.L. din Vaslui

Energia eoliana in Europa


EWEA - Asociatia Europeana a Producatorilor de Energie eoliana a dat publicitatii un studiu intitulat
"Delivering Offshore Wind Power in Europe" .

In acesta sunt detaliata beneficiile energiei eoliene si piata intre 2007-2020.
Deasemenea se fac recomandari referitoare la competitivitate, piata, cercetare si tehnologii, dezvoltare economica etc.
Studiul este foarte interesant din prisma unei tari membre a Uniunii Europene pentru ca el va sta l;a baza politicii comunitare.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design