EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Turbine eoliene in Faurei ( jud Braila )


Primaria din Faurei ,  jud Braila si compania Alizor Elin Srl au incheiat un contract pentru amenajarea unui parc eolian.
Vor fi amplasate 30 de turbine pe o suprafata aflata pe teritoriul administrativ al orasului. Primarul  Virgil Cosoreanu este incantat pentru ca 3 % din incasari vor reveni consiliului orasenesc iar investitia va fi cea mai mare de acest gen din regiune.


Martifer concesioneaza 260 ha pentru eoliene


EvivaiNalbant, o subsidiara a grupului portughez Martifer, va construi la Babadag (judetul Tulcea) un parc eolian de 48 MW, prima etapa dintr-un proiect care vizeaza constructia unor centrale eoliene de 400 MW, pana in 2012, investitie evaluata de specialisti la cel putin o jumatate de miliard de euro.
Subsidiara grupului portughez a concesionat deja la Babadag un teren cu o suprafata de 260 de hectare, pe care va dezvolta parcul eolian de 48 MW. Contractul de concesiune a fost incheiat la sfarsitul lunii septembrie cu firma Eviva Nalbant, filiala a Eviva Energy, pe o perioada de 49 de ani, au declarat oficiali ai primariei Babadag, citati de Mediafax.

Turbine eoliene folosite in industria alimentara


Optisprezece mici turbine eoliene proiectate sa genereze 28.000 de kilowati pe ora stau la baza productiei de 56.000 de pungi de cipsuri la fabrica companiei Kettle Foods din SUA.

AeroVironment a dezvoltat si produs acest sistem electric eficient montand pe acoperisul fabricii alimentare turbinele eoliene.

300 milioane de euro pentru parcuri eoliene


Green Energy Grup intentioneaza sa dezvolte trei proiecte de parcuri eoliene, cu puteri instalate de circa 60-70 MW fiecare, in urma unor investitii de aproximativ 300 milioane de euro, a declarat pentru Business Standard presedintele-director general al companiei, Gheorghe Tripon.
 Compania se afla in cautarea unor parteneri strategici, care sa se implice financiar in aceste proiecte, a punctat Tripon. Green Energy Grup produce deja 0,75 MW energie eoliana intr-o centrala in Tulcea si in lunile urmatoare va mai instala alte doua centrale eoliene, cu o capacitate de 0,6 MW fiecare.

Energia eoliana ia avant in Statele Unite


Instalatiile de energia eoliana au inregistrat o crestere de 63% pe parcursul acestui an in Statele Unite, in contextul preocuparii fata de incalzirea globala si cresterea pretului petrolului, informeaza Planet Ark.

Industria energiei eoliene din SUA se apropie de un total de 4.000 megavati produsi de instalatii, suficient pentru a asigura consumul energetic a 1 milion de case, precizeaza Asociatia Americana de Energie Eoliana (AWEA).

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design