EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Eolienele au produs pana acum aproape dublu fata de anul trecut

Eolienele au produs pana acum aproape dublu fata de anul trecutPotrivit unei statistici elaborate de catre Institutul National de Statistica (INS), centralele eoliene care sunt operationale in acest moment in tara noastra au produs in primele opt luni ale acestui an circa 2.9 TWh, ceea ce reprezinta o valoare aproape dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand fusesera generati 1.6 TWh.

E.ON a inaugurat oficial ferma eoliana offshore Kårehamn din Suedia

E.ON a inaugurat oficial ferma eoliana offshore Kårehamn din SuediaCompania E.ON a atins o noua etapa importanta in portofoliul sau de lucrari prin inaugurarea in mod oficial a fermei eoliene offshore Kårehamn din Marea Baltica, in apropiere de insula Öland. Momentul s-a desfasurat in prezenta Ministrului suedez pentru Energie, Anna-Karin Hatt.
Ferma eoliana offshore are o capacitate de 48 de MW si a fost efectiv conectata la retea cu cateva saptamani in urma, dupa putin peste un an si jumatate de eforturi de constructie.

Codul portocaliu de vant din Dobrogea, benefic pentru productia de energie eoliana

Furtunile din Dobrogea au marit productia de energie eolianaVantul puternic din judetele Tulcea si Constanta de la inceputul acestei saptamani a reprezentat un factor benefic pentru productia de energie eoliana din aceasta zona, astfel ca, potrivit datelor Transelectrica, in dupa-amiaza zilei de marti peste 70% din capacitatea eoliana totala instalata livra electricitate in retea, respectiv aproximativ 1.700 de MW.

Vestas testeaza cea mai mare pala de turbina din lume

Cea mai mare pala de turbina VestasPe site-ul oficial al companiei daneze Vestas apare informatia conform careia echipele de ingineri au finalizat constructia primului prototip de pala de turbina pentru cea mai puternica turbina eoliana offshore din lume, modelul V164 de 8 MW. Operatiunile s-au desfasurat la centrul de cercetare si dezvoltare Vestas din Insula Wight, Marea Britanie.

Din acest moment, prototipul de pala de turbina va intra intr-un amplu proces de testare pentru ca specialistii sa se convinga de deplina sa rezistenta si performanta.

Productia de energie verde din Romania a depasit 2 GW

Productie record de energie verde in RomaniaIn data de 4 Septembrie, in Romania a fost depasit pragul psihologic de 2000 de MW de energie regenerabila produsa de instalatiile eoliene, solare si de biomasa. Astfel, avand in vedere ca productia totala de energie a fost de 7000 de MW, rezulta ca proportia energiei din surse verzi in tara noastra este de aproximativ o treime din total.
Dupa cum se stie, sectorul eolian produce cea mai mare cantitate de energie regenerabila, cu o medie de 1900 de MW zilnic, urmat de ramura energiei fotovoltaice, cu doar 100 de MW. Pe de alta parte, sectorul biomasei a inregistrat o stagnare, productia find constanta, de doar 34 de MW.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design