EVENIMENTE
NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Producatorii de turbine eoliene, preocupati de soarta pasarilor

Un proiect-pilot pentru reducerea numarului pasarilor care mor in urma contactului cu palele turbinelor eoliene a fost demarat de catre un grup de producatori de mori de vant, printre care nume importante precum Statkraft, Statoil sau Vattenfall.

Ferma eoliana de 54 de MW in judetul Galati

In prezent, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) discuta acordarea catre compania spaniola Inveravante a unei linii de credit de 59 de milioane de euro, pentru finantarea unui proiect eolian cu o capacitate de 54 de MW in judetul Galati.

3.3 mld. euro pentru cele mai mari 40 de centrale eoliene din Romania

Potrivit datelor furnizate de catre autoritatile romane, la inceputul acestei luni cele mai mari 42 de ferme eoliene din Romania, operationale sau in stadii finale de testare, reprezentau investitii de circa 3.3 miliarde de euro.

GDF Suez si EDP Renewables, parteneriat pentru doua parcuri offshore in Franta

Gigantii din industria energetica GDF Suez si EDP Renewables au convenit sa incheie un parteneriat pentru dezvoltarea a doua parcuri eoliene offshore pe coasta Frantei, fiecare cu o capacitate de 500 de MW. Una dintre centralele eoliene se va afla in zona Le Tréport, iar cealalta in apropiere de insulele Yeu si Noirmoutier.

EDP Renewables - unda verde de la Bucuresti pentru construirea unui parc eolian de 264 MW

Ialomita Power, o companie romaneasca subsidiara a gigantului energetic portughez EDP Renewables Europe, a primit zilele trecute aprobarile necesare pentru construirea unei centrale eoliene cu o capacitate de 264 de MW. 

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design