EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Vestas – contract nou de 108 MW pentru Romania

Vestas – contract nou de 108 MW pentru RomaniaProducatorul danez de turbine eoliene va livra 36 de turbine model V112 cu o capacitate de 3 MW fiecare, pentru ferma eoliana Crucea Nord din judetul Constanta.

Vestas va livra servicii de livrare, instalare si punere in functiune, cu activitati suplimentare de service si mentenanta pentru o perioada de 10 ani. Dezvoltatorii acestui proiect sunt companiile Crucea Wind Farm S.R.L. si firma germana din domeniul energiei Steag GmbH.

Compania Acciona a inaugurat in Croatia o centrala eoliana de 30 de MW

Compania Acciona a inaugurat in Croatia o centrala eoliana de 30 de MWGrupul spaniol Acciona, care activeaza in domeniul energiei regenerabile, a inaugurat in Croatia o ferma eoliana cu o capacitate de 30 de MW.

Aceasta instalatie este prima ferma eoliana dezvoltata de compania Acciona in aceasta tara, iar la inaugurarea sa a luat parte chiar presedintele Croatiei, Ivo Josipovic.

Eolienele au produs pana acum aproape dublu fata de anul trecut

Eolienele au produs pana acum aproape dublu fata de anul trecutPotrivit unei statistici elaborate de catre Institutul National de Statistica (INS), centralele eoliene care sunt operationale in acest moment in tara noastra au produs in primele opt luni ale acestui an circa 2.9 TWh, ceea ce reprezinta o valoare aproape dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand fusesera generati 1.6 TWh.

E.ON a inaugurat oficial ferma eoliana offshore Kårehamn din Suedia

E.ON a inaugurat oficial ferma eoliana offshore Kårehamn din SuediaCompania E.ON a atins o noua etapa importanta in portofoliul sau de lucrari prin inaugurarea in mod oficial a fermei eoliene offshore Kårehamn din Marea Baltica, in apropiere de insula Öland. Momentul s-a desfasurat in prezenta Ministrului suedez pentru Energie, Anna-Karin Hatt.
Ferma eoliana offshore are o capacitate de 48 de MW si a fost efectiv conectata la retea cu cateva saptamani in urma, dupa putin peste un an si jumatate de eforturi de constructie.

Codul portocaliu de vant din Dobrogea, benefic pentru productia de energie eoliana

Furtunile din Dobrogea au marit productia de energie eolianaVantul puternic din judetele Tulcea si Constanta de la inceputul acestei saptamani a reprezentat un factor benefic pentru productia de energie eoliana din aceasta zona, astfel ca, potrivit datelor Transelectrica, in dupa-amiaza zilei de marti peste 70% din capacitatea eoliana totala instalata livra electricitate in retea, respectiv aproximativ 1.700 de MW.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design