EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Energia eoliana poate genera 18% din totalul global pana in 2050

Energia eoliana poate genera 18% din totalul global pana in 2050Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, vantul poate ajunge sa genereze 18% din totalul energiei globale, pana in 2050, fata de numai 2.6% cat produce in prezent.

Pentru ca aceasta perspectiva sa devina realitate este nevoie ca cei 300 de GW de capacitate eoliana cumulata in prezent la nivel mondial sa creasca de opt pana la zece ori, iar investitiile de peste 78 de miliarde de dolari inregistrate in anul 2012 sa creasca progresiv in fiecare an, pana la valoarea de 150 de miliarde de dolari.

Romania, in top 10 UE la productia de energie eoliana

Romania, in top 10 UE la productia de energie eolianaPotrivit unui studiu realizat de catre membrii SUNE (Asociatia Patronala Surse Noi de Energie), in acest moment tara noastra ocupa locul al zecelea in topul tarilor membre ale Uniunii Europene in functie de productia de energie eoliana generata de instalatiile operationale.

Astfel, in urma productiei de aproape 2.400 de MW, Romania este surclasata de Germania, care se afla in fruntea topului, cu 30 de GW, urmata de Spania pe locul al doilea cu peste 20 de GW si de alte tari precum Anglia, Italia si Franta.

Noutate romaneasca: turbina eoliana sferica, aproape de a fi brevetata

Noutate romaneasca: turbina eoliana sferica, aproape de a fi brevetataCompania Digitech Electric, cu sediul in Bucuresti, a dezvoltat un prototip de turbina eoliana sferica, foarte silentioasa, potrivita, spun inginerii care au proiectat-o, pentru zonele rezidentiale.

Firma romaneasca opereaza in domeniul automatizarilor industriale si intentioneaza sa breveteze acest tip de turbina la scara internationala, insa in acest moment costurile prea ridicate de productie constituie un impediment.

GE a finalizat ferma eoliana de la Baleni

GE a finalizat ferma eoliana de la BaleniGeneral Electric, grupul american care opereaza in domeniul ingineriei, a anuntat ieri finalizarea parcului eolian de la Baleni, din judetul Galati.

Proiectul cuprinde 20 de turbine eoliene tip GE 2.5-103, cu o capacitate de 2.5 MW fiecare, asadar intreaga capacitate a fermei de vant este de 50 de MW, dezvoltata de GDF Suez Energy Romania.

Vestas – contract nou de 108 MW pentru Romania

Vestas – contract nou de 108 MW pentru RomaniaProducatorul danez de turbine eoliene va livra 36 de turbine model V112 cu o capacitate de 3 MW fiecare, pentru ferma eoliana Crucea Nord din judetul Constanta.

Vestas va livra servicii de livrare, instalare si punere in functiune, cu activitati suplimentare de service si mentenanta pentru o perioada de 10 ani. Dezvoltatorii acestui proiect sunt companiile Crucea Wind Farm S.R.L. si firma germana din domeniul energiei Steag GmbH.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design