EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

GDF SUEZ a finalizat ferma eoliana Marszewo din Polonia

GDF SUEZ a finalizat ferma eoliana Marszewo din PoloniaReprezentantii companiei GDF SUEZ au anuntat recent finalizarea lucrarilor de constructie la a treia cea mai mare ferma eoliana din Polonia ca si capacitate instalata, in localitatea Postomino din Nordul Poloniei.

Instalatia are o putere de 82 de MW si este compusa din 41 de turbine eoliene produse de danezii de la Vestas, modelele V80 si V90, cu o capacitate de 2 MW fiecare, iar productia estimata este de 184.000 MWh/an.

Conferinta “Wind Power Romania si pietele Estice” se apropie

Conferinta “Wind Power Romania si pietele Estice” se apropieHotelul JW Mariott din Bucuresti va gazdui in perioada 21-22 Ianuarie 2014 conferinta “Wind Power Romania si pietele estice”, un eveniment dedicat industriei energiei eoliene din tara noastra si din regiune.

Cei care vor lua parte la aceasta intalnire vor descoperi noi strategii pentru construirea si imbunatatirea performantelor instalatiilor eoliene pe care le au, dar si statistici in exclusivitate cu privire la oportunitatile pe care le ofera regiunea noastra in contextul energiei eoliene.

Prima turbina eoliana offshore din Spania a fost oficial inaugurata

Prima turbina eoliana offshore din Spania a fost oficial inaugurataIn cursul zilei de luni a fost inaugurata prima turbina eoliana offshore din Spania, in cheiul Arinaga din Insulele Canare, instalatie apartinand producatorului spaniol Gamesa.

Printre oficialitatile care au luat parte la eveniment s-au numarat presedintele guvernului regional din Insulele Canare, Ministrul pentru Industrie, Energie si Turism si presedintele companiei Gamesa, Ignacio Martín.

Cea mai puternica turbina offshore din lume a fost instalata

Cea mai puternica turbina offshore din lume a fost instalata Parcul eolian offshore Energy Park Fife, din largul coastelor Scotiei, gazduieste de marti cea mai mare instalatie eoliana offshore din lume, pana in acest moment.

Aceasta are o capacitate de 7 MW si este un prototip dezvoltat de catre compania Samsung Heavy Industries.

Energia eoliana poate genera 18% din totalul global pana in 2050

Energia eoliana poate genera 18% din totalul global pana in 2050Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, vantul poate ajunge sa genereze 18% din totalul energiei globale, pana in 2050, fata de numai 2.6% cat produce in prezent.

Pentru ca aceasta perspectiva sa devina realitate este nevoie ca cei 300 de GW de capacitate eoliana cumulata in prezent la nivel mondial sa creasca de opt pana la zece ori, iar investitiile de peste 78 de miliarde de dolari inregistrate in anul 2012 sa creasca progresiv in fiecare an, pana la valoarea de 150 de miliarde de dolari.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design