EVENIMENTE
NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Noutate romaneasca: turbina eoliana sferica, aproape de a fi brevetata

Noutate romaneasca: turbina eoliana sferica, aproape de a fi brevetataCompania Digitech Electric, cu sediul in Bucuresti, a dezvoltat un prototip de turbina eoliana sferica, foarte silentioasa, potrivita, spun inginerii care au proiectat-o, pentru zonele rezidentiale.

Firma romaneasca opereaza in domeniul automatizarilor industriale si intentioneaza sa breveteze acest tip de turbina la scara internationala, insa in acest moment costurile prea ridicate de productie constituie un impediment.

GE a finalizat ferma eoliana de la Baleni

GE a finalizat ferma eoliana de la BaleniGeneral Electric, grupul american care opereaza in domeniul ingineriei, a anuntat ieri finalizarea parcului eolian de la Baleni, din judetul Galati.

Proiectul cuprinde 20 de turbine eoliene tip GE 2.5-103, cu o capacitate de 2.5 MW fiecare, asadar intreaga capacitate a fermei de vant este de 50 de MW, dezvoltata de GDF Suez Energy Romania.

Vestas – contract nou de 108 MW pentru Romania

Vestas – contract nou de 108 MW pentru RomaniaProducatorul danez de turbine eoliene va livra 36 de turbine model V112 cu o capacitate de 3 MW fiecare, pentru ferma eoliana Crucea Nord din judetul Constanta.

Vestas va livra servicii de livrare, instalare si punere in functiune, cu activitati suplimentare de service si mentenanta pentru o perioada de 10 ani. Dezvoltatorii acestui proiect sunt companiile Crucea Wind Farm S.R.L. si firma germana din domeniul energiei Steag GmbH.

Compania Acciona a inaugurat in Croatia o centrala eoliana de 30 de MW

Compania Acciona a inaugurat in Croatia o centrala eoliana de 30 de MWGrupul spaniol Acciona, care activeaza in domeniul energiei regenerabile, a inaugurat in Croatia o ferma eoliana cu o capacitate de 30 de MW.

Aceasta instalatie este prima ferma eoliana dezvoltata de compania Acciona in aceasta tara, iar la inaugurarea sa a luat parte chiar presedintele Croatiei, Ivo Josipovic.

Eolienele au produs pana acum aproape dublu fata de anul trecut

Eolienele au produs pana acum aproape dublu fata de anul trecutPotrivit unei statistici elaborate de catre Institutul National de Statistica (INS), centralele eoliene care sunt operationale in acest moment in tara noastra au produs in primele opt luni ale acestui an circa 2.9 TWh, ceea ce reprezinta o valoare aproape dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand fusesera generati 1.6 TWh.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design