EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Niciun proiect eolian nou in 2014

Niciun proiect eolian nou in 2014Potrivit conducerii Asociatiei Romane pentru Energia Eoliana, anul viitor vor fi finalizate numai proiectele aflate in prezent in curs de derulare, deoarece in 2013 nu a mai fost inceput niciun proiect de ferma eoliana din cauza modificarilor de ordin legislativ aparute in subventionarea productiei.

Turbinele eoliene vor fi impozitate cu 1,5%

Turbinele eoliene vor fi impozitate cu 1,5%De la 1 Ianuarie 2014 va intra in vigoare o noua lege care prevede plata unui impozit de 1,5% din valoare inclusiv a cladirilor “speciale”, care pana in prezent erau exceptate de la achitarea acestei taxe. Astfel, masura vine in urma adoptarii si publicarii in Monitorul Oficial a unei Ordonante de Urgenta care modifica si completeaza Codul Fiscal.

Printre constructiile cu destinatie speciala, care intra sub incidenta acestei noi prevederi legislative se numara si turbinele eoliene, a caror valoare per MW instalat depaseste uneori 1 milion de euro.

Chinezii investesc peste jumatate de miliard de dolari in energia regenerabila romaneasca

Chinezii investesc peste jumatate de miliard de dolari in energia regenerabila romaneascaZilele trecute, cu ocazia vizitei unei delegatii oficiale din China la Bucuresti in frunte cu prim-ministrul tarii, la Palatul Victoria a fost semnat un acord in valoare de 541.2 milioane dolari, intre Ming Yang Wind Power Group si compania romaneasca Romanian Păunescu Corporation, care apartine omului de afaceri Bobby Paunescu.

Fondul Marguerite si RP Global Group au finalizat o ferma eoliana de 54 MW in Polonia

Fondul Marguerite si RP Global Group au finalizat o ferma eoliana de 54 MW in PoloniaOrganizatia Fondul Marguerite, despre care noi am mai vorbit aici, cu sediul la Luxemburg, a finalizat impreuna cu RP Global Group o centrala eoliana de 54 de MW in Polonia. Constuctorul acestui proiect este compania Enercon, care sustine ca este cel mai mare finalizat de catre ei in aceasta tara pana in prezent.

Prima turbina eoliana plutitoare din Japonia a devenit operationala

Prima turbina eoliana plutitoare din Japonia a devenit operationalaDupa catastrofa nucleara din 2011 de la Fukushima, cea mai mare din ultimii 25 de ani, autoritatile japoneze au decis ca energia regenerabila sa devina o prioritate in sistemul energetic al tarii, iar protejarea mediului inconjurator sa capete si ea o atentie deosebita.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design