EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Chinezii de la Goldwind au instalat prima lor turbina in Romania

Chinezii de la Goldwind au instalat prima lor turbina in RomaniaProducatorul chinez de turbine eoliene Goldwind a anuntat printr-un comunicat de presa ca instalarea primei lor turbine in Romania s-a finalizat cu succes, ea fiind ridicata in cadrul fermei eoliene “Mireasa”, cu o capacitate totala de 50 de MW.

Turbina pe care producatorul asiatic cu sediul in Beijing a montat-o in tara noastra are o capacitate de 2.5 MW si este localizata in judetul Constanta, ea urmand sa fie pusa in functiune in luna Iunie a anului viitor.

Enel apeleaza la Banca Europeana de Investitii pentru doua ferme eoliene

Enel apeleaza la Banca Europeana de Investitii pentru doua ferme eolieneCompania energetica Enel Green Power a anuntat incheierea unui contract cu Banca Europeana de Investitii pentru acordarea unui imprumut in valoare de 200 de milioane de euro. Banii vor fi folositi pentru a acoperi partial costurile de construire a doua ferme eoliene in Banat si respectiv in zona Dobrogei.

Niciun proiect eolian nou in 2014

Niciun proiect eolian nou in 2014Potrivit conducerii Asociatiei Romane pentru Energia Eoliana, anul viitor vor fi finalizate numai proiectele aflate in prezent in curs de derulare, deoarece in 2013 nu a mai fost inceput niciun proiect de ferma eoliana din cauza modificarilor de ordin legislativ aparute in subventionarea productiei.

Turbinele eoliene vor fi impozitate cu 1,5%

Turbinele eoliene vor fi impozitate cu 1,5%De la 1 Ianuarie 2014 va intra in vigoare o noua lege care prevede plata unui impozit de 1,5% din valoare inclusiv a cladirilor “speciale”, care pana in prezent erau exceptate de la achitarea acestei taxe. Astfel, masura vine in urma adoptarii si publicarii in Monitorul Oficial a unei Ordonante de Urgenta care modifica si completeaza Codul Fiscal.

Printre constructiile cu destinatie speciala, care intra sub incidenta acestei noi prevederi legislative se numara si turbinele eoliene, a caror valoare per MW instalat depaseste uneori 1 milion de euro.

Chinezii investesc peste jumatate de miliard de dolari in energia regenerabila romaneasca

Chinezii investesc peste jumatate de miliard de dolari in energia regenerabila romaneascaZilele trecute, cu ocazia vizitei unei delegatii oficiale din China la Bucuresti in frunte cu prim-ministrul tarii, la Palatul Victoria a fost semnat un acord in valoare de 541.2 milioane dolari, intre Ming Yang Wind Power Group si compania romaneasca Romanian Păunescu Corporation, care apartine omului de afaceri Bobby Paunescu.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design