EVENIMENTE

Energie din pasi in Japonia


Statiile de metrou din Tokyo se folosesc de presiunea pasilor multimilor de oameni pentru alimentarea panourilor publicitare si a aparatelor de taxat bilete.

Experimentele au inceput in aceasta saptamana la doua dintre cele mai aglomerate statii de metrou din capitala japoneza. Astfel, in fata aparatelor de bilete de la metrou, au fost montate placi speciale care declanseaza vibratii usoare ce pot fi stocate ca energie.

In momentul de fata sistemul este folosit doar de proba ca sa ii examinam potentialul intreg, a declarat Takuya Ikeba, reprezentant al East Japan Railway. Acesta a mai spus ca placile sunt compuse din ceramica si cauciuc pentru absorbtia vibratiilor.

O persoana obisnuita, cu o greutate de 60 de kilograme, va genera numai 0,1 wati pe secunda daca face doi pasi pe placa din fata aparatelor de taxat bilete, a explicat Yoshiaki Takuya, reprezentant al companiei Soundpower si unul dintre dezvoltatorii sistemului. Insa in momentul in care mii de oameni pasesc sau sar pe aceste placi se genereaza o cantitate semnificativa de energie, a adaugat Takuya.

Odata stocata in condensatori, energia poate fi repartizata in orice dispozitiv electric din statia de metrou, precum panourile publicitare sau aparatele de bilete.

sursa: TELEGRAPH

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design