EVENIMENTE

Energia solaro-termica prinde putere la nivel global

Agentia Internationala pentru Energie a publicat la inceputul lunii o analiza din care reiese ca, desi in prezent contributia sa la nivel global nu este una semnificativa, energia solaro-termica este pe cale sa ia avant, putand acoperi pana in 2050 1/6 din cererea totala de incalzire si racire in plan mondial.

Astfel, Agentia pentru Energie considera ca, daca guvernele statelor si reprezentantii industriilor organizeaza actiuni relevante de promovare si sustinere, sectorul energiei solaro-termice ar putea satisface aproximativ 17% din nevoia de incalzire si racire, anual. 

Directorul Diviziei pentru Energie Regenerabila din cadrul Agentiei Internationale pentru Energie este de parere ca avantajele folosirii unui astfel de tip de energie nu numai ca sunt o oportunitate excelenta de a inlocui combustibilii fosili, dar energia produsa de soare poate inlocui si electricitatea folosita pentru incalzirea apei din locuinte si alte cladiri. 

Pe de alta parte, industriile care presupun procese de spalare, uscare a produselor agricole, pasteurizare sau preparare sunt o modalitate remarcabila de a pune in valoare tehnologiile solare. In acest sens, Agentia recomanda ca in urmatorii 10 ani sa se intervina cu masuri solide, stabile si pe termen lung, cu finantare pentru ramura de cercetare-dezvoltare, pentru ca productia acestui sector sa creasca semnificativ in urmatoarea decada.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design