EVENIMENTE

NaturEnergy » Energia mareelor
Energia mareelor

Energia regenerabila offshore in Catapulta

The Carbon Trust, National Renewable Energy Centre (Narec) si Ocean Energy Innovation  au fost selectate de catre  Technology Strategy Board  (TSB) din Marea Britanie, pentru a configura energia regenerabila offshore din Catapulta.

Atlantis continua testarea turbinei

Atlantis Resources Corporation progreseaza cu turbina mareelor AR1000 pentru a continua programul de testare la National Renewable Energy Centre (Narec) in Blyth, Marea Britanie.

Energia oceanelor

Din timpuri stravechi oceanul este socotit un potential energetic mare. Fluxurile, curentii de apa si valurile produc energie mecanica. Aceasta energie prin intermediul diverselor tehnologii poate fi transformata in energie electrica.

Energia Oceanului Planetar

Se ştie că rezervele de energie ale Oceanului Planetar sunt colosale. Aşa dar, energia internă, corespunzătoare incălzirii suprafeţei apelor oceanice, in comparaţie cu cele fluviale, să zicem cu 20 C, are o mărime de cca 10^26 J. Energia cinetică a curenţilor oceanici este egală aproximativ cu 10^18 J. Insă oamenii pot utiliza doar o cantitate infimă din această energie, dar şi accea cu cheltuieli foarte mari, aşa că acest fel de energetică pană acum prea puţin respectiva.
Dar epuizarea rapidă a rezervelor de combustibili mineral (in primul rand petrol şi gaze naturale), folosirea cărora sunt insoţite de murdărirea mediului inconjurător (incluzand şi aşa zisa ,,murdărire termică, şi mărirea in proporţii infiorătoare a nivelului de bioxid de carbon din atmosferă), resursele limitate de uran (din folosirea lui in energetică, rezultă deşeuri radioactive) şi incertitudinea atat a duratei, cat şi a consecinţelor ecologice la folosirea industrială a energiei termonucleare, ii pune pe savanţi şi ingineri să acorde mai multă atenţie căutării a noi posibilităţi.

Energia mareelor

Pentru ca puterea mareelor sa genereze electricitate e necesara o diferenta minima de 8 m intre flux si reflux si de un golf ingust sau un estuar care sa maximizeze forta apei.Curentul puternic al mareelor pune in miscare turbinele montane intr-un baraj ridicat de-a curmezisul golfului sau estuarului.

Energia mareelor
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design