EVENIMENTE

NaturEnergy » Energia mareelor
Energia mareelor

Anaconda, generator de electricitate din energia valurilor

Primul generator de electricitate din energia valurilor confectionat din cauciuc si care se aseamana cu un sarpe de apa ar putea produce energie electrica pentru 50.000 de locuinte din Marea Britanie in 5 ani...

Turbine eoliene plutitoare

Testarea unui model la scară mică într-un rezervor de undă a arătat ca platforma este suficient de stabila pentru a sprijini o turbina eoliana de 5 megawati, care ar produce energie suficienta pentru a sprijini un oraş mic.Ferme eoliene plutitoare au fost construite, dar numai în apă puţin adâncă în apropierea coastelor şi un arhitect naval vrea să meargă mult mai departe prin introducerea turbinelor pe platforme plutitoare, precizeaza un comunicat publicat de Institutul American de Fizică.

In Scotia, industria energiei mareelor obtine 6 milioane de £ din finantare

In Scotia industria energiei mareelor ar putea beneficia de 6 milioane de £ din finantarea Fondului Scottish Enterprise's WATERS care dezvolta testarea de prototipuri.

Organizatia MaRINET ofera finantare pentru companiile ce exploateaza energia mareelor si a valurilor

Proiectele de finantare ale organizatiei de cercetare in domeniul captarii energiei mareelor si a valurilor sunt in derulare pana in 2015. Termenul de depunere al cererilor pentru accesarea fondurilor este 29 februarie 2012.

Ocean Energy instaleaza dispozitivul de 1.5Mw in Cornwall, Marea Britanie

Ocean Energy Ltd va instala dispozitivul  de putere al undei de 1,5 MW in valoare de 9 milioane € conectat la site-ul de test pentru energia valurilor, Wave Hub, în Cornwall, Marea Britanie.

Energia mareelor
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design