EVENIMENTE

Energia eoliana poate genera 18% din totalul global pana in 2050

Energia eoliana poate genera 18% din totalul global pana in 2050Potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, vantul poate ajunge sa genereze 18% din totalul energiei globale, pana in 2050, fata de numai 2.6% cat produce in prezent.

Pentru ca aceasta perspectiva sa devina realitate este nevoie ca cei 300 de GW de capacitate eoliana cumulata in prezent la nivel mondial sa creasca de opt pana la zece ori, iar investitiile de peste 78 de miliarde de dolari inregistrate in anul 2012 sa creasca progresiv in fiecare an, pana la valoarea de 150 de miliarde de dolari.

Raportul, care este de fapt o varianta actualizata a altui document care dateaza din 2009, prezinta o viziune mai optimista a proportiei electricitatii verzi in totalul global, cu patru ani in urma estimandu-se ca in 2050 cifra va fi de 12% din total pentru energia eoliana. In acest context China este vazuta ca principal producator de energie eoliana in jurul anului 2020 sau 2025, iar Statele Unite clasate pe locul al treilea.

Aceste perspective imbunatatite sunt rezultatul tehnologiilor din domeniul energiei eoliene, care au devenit mai performante cu fiecare an care a trecut, turbinele eoliene produse in prezent sunt mai inalte, mai puternice si construite din materiale mai usoare, iar palele lor au un design modern, care le permite sa capteze si curenti de vant cu o intensitate mai mica. In acelasi timp, noile tehnologii permit o productie de energie eoliana cu un nivel mai ridicat al constantei, raportat la anii trecuti.

Acest progres poate fi insa intarziat de o serie de obstacole, cum ar fi dificultatile de ordin investitional, integrarea productiei in retea sau neacceptarea tehnologiilor de catre publicul larg in zona locuintelor lor.

Sursa: Balkans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design