EVENIMENTE
Energia din surse verzi a depasit-o deja pe cea din carbune

Cifrele statisticilor de profil arata ca in fiecare zi a anului trecut in lume s-au construit aproape jumatate de milion de panouri solare, iar China a excelat la productia de turbine eoliene, cu o medie de doua turbine pe ora! In plus, avand in vedere ritmul ametitor de dezvoltare al acestei industrii din ultimii ani, in prezent ne aflam intr-un punct istoric al evolutiei acestui domeniu si anume momentul in care capacitatea mondiala a energiei din surse regenerabile a depasit-o pe cea din sursa conventionala a carbunelui.

Aceasta este concluzia Agentiei Internationale a Energiei, ai carei specialisti sunt de parere ca ritmul de crestere se va intensifica si mai mult in urmatorii cinci ani. O ferma solara cu o capacitate de 1 GW nu poate livra aceeasi cantitate de energie ca si doua centrale pe carbune, deoarece acestea din urma pot functiona 24/24,  in timp ce ferma solara este conditionata de prezenta luminii soarelui, de aceea la nivel mondial inca se foloseste mai mult combustibil fosil decat sursele regenerabile, insa combustibilii fosili sunt epuizabili.

Pe fondul preturilor energiei solare si eoliene, care se asteapta sa scada si mai mult in urmatoarea perioada, tranzitia de la energia conventionala la cea verde este tot mai fezabila si mai dorita, insa cu toate acestea, nici Statele Unite nu ar putea realiza tranzitia la 100% energie curata mai devreme de 2050, dupa cum sustine unul din profesorii de engineering de la Universitatea Stanford.


Sursa: www.fastcoexist.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design