EVENIMENTE

EDP Renewables - unda verde de la Bucuresti pentru construirea unui parc eolian de 264 MW

Ialomita Power, o companie romaneasca subsidiara a gigantului energetic portughez EDP Renewables Europe, a primit zilele trecute aprobarile necesare pentru construirea unei centrale eoliene cu o capacitate de 264 de MW. 

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a publicat in cursul saptamanii trecute pe site-ul oficial al institutiei decizia de aprobare a inceperii lucrarilor la parcul eolian al EDP Renewables Europe, care va fi dezvoltat in localitatea Facaeni din judetul Ialomita.

Potrivit calculelor facute de mass-media locala, pentru instalarea unui singur megawatt de energie eoliana in acea zona este nevoie de aproximativ 1.2 milioane de euro, astfel ca investitia totala pentru finalizarea acestui proiect se va ridica la peste 300 de milioane de euro.

Compania EDP Renewables Europe, parte a Energias de Portugal (EDP), a achizitionat pachetul majoritar al Ialomita Power (85%) in 2011, aceasta din urma inregistrand in 2012 un profit de aproape 400.000 de euro si pierderi de 90.000 de euro.

La sfarsitul anului trecut, grupul EDP avea instalata in tara noastra o capacitate cumulata, atat eoliana, cat si solara, de 350 de MW, in timp de alti 28 de MW se afla in diferite faze de constructie.

Sursa: SeeNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design