EVENIMENTE
De doua ori mai multa energie din valuri

O echipa mixta de cercetatori de la Universitatea din Exeter (UK) si Tel Aviv (Israel) au descoperit o metoda noua prin care se va creste gradul de eficienta cu care se exploateaza forta valurilor, metoda despre care noi am vorbit pe larg aici

Acesti oameni de stiinta sustin ca implementarea acestei noi tehnologii va dubla cantitatea de energie colectata din puterea valurilor, datorita faptului ca se va sti dinainte ce forta va avea urmatorul val care abia se formeaza.

Astfel, exploatarea fortei valurilor va fi mult mai eficienta, cantitatea de energie colectata va fi mai mult decat dublata, iar pagubele suferite de dispozitivele instalatiei vor fi minimizate, din acelasi motiv.

Acest sector al Energiei a intampinat numeroase obstacole pe parcursul dezvoltarii sale, in mare parte datorita faptului ca este mult mai slab competitiv decat ramurile energiei solare sau eoliene, spre exemplu. De aceea, expertii sustin ca este nevoie in permanenta de subventii masive pentru ca Energia valurilor sa ramana pe piata comerciala. 

Mai mult decat atat, este zona care sufera cele mai multe pagube de pe urma exploatarii, spre deosebire de panourile fotovoltaice sau turbinele eoliene, ale caror reparatii sunt adesea de mica importanta.

Prin aplicarea acestui sistem care are posibilitatea de a extrage cantitatea maxima de energie din fiecare val care se formeaza, daunele produse dispozitivelor vor fi mai mici, eficienta instalatiei va fi net superioara celor care functioneaza in prezent, iar faptul ca aceste dispozitive nu vor trebui oprite in caz de vreme rea contribuie la cresterea eficientei lor pe termen lung.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design