EVENIMENTE

Cu 60% mai multa energie regenerabila produsa in 2014

Vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Emil Calota, a declarat in cadrul prezentarii in Parlament a Raportului privind preturile si tarifele reglementate pentru anul 2013, ca in acest an productia de energie regenerabila ar putea creste de la 6,3 TWh cat s-a inregistrat in anul 2013, la aproape 10 TWh, ceea ce reprezinta o proportie de circa 60%.

Mai mult decat atat, oficialul ANRE a mai precizat ca Romania si-a indeplinit obiectivele asumate catre Uniunea Europeana in ceea ce priveste proportia de energie regenerabila, ca 24% din consumul de energie la nivelul anului 2020 să fie din surse regenerabile, motiv pentru care in acest an vor fi reduse cotele obligatorii anuale pentru acest tip de electricitate.

In plus, Departamentul pentru Energie a pus in cursul saptamanii trecute in dezbatere publica un proiect de act normativ care prevede reducerea acestor cote obligatorii pentru anul 2014 de la 15% la 11,1%. Motivatia oficialilor pentru reducerea acestei cote se refera in principal la gradul de suportabilitate a consumatorului final, fie el industrial sau casnic, dar si pentru sustenabilitatea sistemului energetic romanesc, care are nevoie in prezent de echilibru.

Ca o concluzie, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei considera ca anul 2014 este unul in care piata romaneasca a energiei regenerabile se va maturiza, intocmai ca si cea a certificatelor verzi.

Sursa: Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design