EVENIMENTE

Consumul de electricitate la nivel national, in scadere

Consumul de energie la nivel national, in scadereUn raport recent emis de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei arata ca in anul 2013 in Romania consumul de electricitate a fost de circa 49 de TWh, fata de 52.3 TWh cat s-au consumat in 2012, asadar cu 5% mai putin de la an la an.

Raportul se refera la piata de electicitate la nivel national, iar un alt aspect important cuprins in document priveste productia de energie, care a scazut si ea, usor insa, cu numai 2 procente. 55,7 TWh s-au produs in 2013 la noi in tara, in schimb exporturile aproape ca s-au dublat fata de 2012, ajungand la 2.4 TWh. Pe de alta parte, importurile au scazut vertiginos, cu 67 de procente, la aproximativ 0.45%.

Din studiu reiese ca in anul 2013 cel mai mare producator de electricitate in Romania a fost Hidroelectrica, aceasta companie detinuta de stat, insa intrata in insolventa, cu o cota de piata de putin peste 28 de procente. In 2012, cel mai mare producator de electricitate din tara noastra a fost Complexul Energetic Oltenia, de asemenea detinuta de stat, companie care foloseste ca materie prima carbunele si care a depasit 30% din cota de piata, in timp ce Hidroelectrica a produs atunci 22.8%.

Alti producatori de energie in 2013 au fost Nuclearelectrica (20.6%), OMV Petrom (6.3%), Complexul Energetic Hunedoara (5.2%) si Electrocentrale Bucuresti (4.6%). Sectorul energiei regenerabile a reprezentat 7% din total, CEZ si ENEL fiind cei mai mari producatori de energie verde, cu 1.4, respectiv 1.1%.

Sursa: Romania Insider

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design