EVENIMENTE
Consiliul Local Caransebes electrizat

Consiliul Local Caransebes reunit în aceste zile în sedinta extraordinara de lucru a aprobat asocierea administratiei caransebesene cu un agent economic în scopul producerii de energie electrica. Este vorba de amplasarea unor minihidrocentrale pe cursul pârâului Sebes, care sa produca curent electric pentru sistemul energetic national.

Potrivit cererii venite din partea societatii lugojene, se intentioneaza construirea a 5 minihidrocentrale cu o capacitate maxima de 10 MW. Investitia, constând în proiectul tehnic, constructia si tehnologia necesara, va fi efectuata de societatea lugojana. La rândul sau Consiliul Local Caransebes participa prin oferirea terenurilor aferente pe malul pârâului Sebes. Practic administratia caransebeseana ofera doar parcelele necesare pentru amplasarea grupurilor energetice, iar conditiile si cotele de participare care revin fiecarei parti în urma exploatarii acestei resurse energetice urmeaza sa fie stabilite prin contract.

Societatea care doreste asocierea cu Consiliul Local Caransebes precizeaza ca, administratia municipiului de pe Timis si Sebes nu va contribui financiar la investitie, ci doar patrimonial, costurile necesare dezvoltarii afaceri revenind exclusiv în sarcina agentului economic. Consilierii au aprobat amplasarea grupurilor energetice pe malul stâng al Sebesului în amonte de târgul de animale, unde terenul permite construirea unor astfel de minihidrocentralelor si care potrivit promisiunilor venite din partea firmei lugojene, vor fi exploatate în conditii de avantaj reciproc.

sursa: http://www.24h-online.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design