EVENIMENTE

Conferinta internationala pe tema energiei

Primaria municipiului Vaslui in colaborare cu Agentia Locala pentru Eficienta Energetica si Mediu Vaslui a organizat, marti, conferinta internationala "Programele de finantare a eficientei energetice - solutii pentru depasirea crizei financiare", informeaza Agerpres.

Prezenti la actiune, directorul Agentiei Regionale pentru Energie din Barreiro, Moita, Montijo si Alcochete, Nuno Miguel Banza, si directorul Agentiei pentru Energie Durabila a provinciei Oristano din Italia, Corrado Manai, au prezentat o serie de masuri pentru cresterea eficientei energetice si utilizarea resurselor regenerabile de energie in sectorul public pentru urmatorii ani si au vorbit despre importanta cooperarii europene prin promovarea eficientei energetice.

"Au fost prezentate masuri cu privire la reducerea consumului de energie la nivelul municipiului Vaslui, atat de catre cetateni, cat si de prestatorii de servicii, si speram ca proiectele demarate pe plan local sa prinda contur", a declarat primarul Vasile Paval. Despre oportunitatea accesarii fondurilor europene care vor fi folosite cu scopul reducerii consumului de energie a vorbit si directorul Gaz Est Vaslui, Adrian Tighici.

"Trebuie sa ne axam mai mult pe energia verde. Legea investitiilor energetice trebuie sa-i ajute mai mult pe cei care folosesc energia eoliana, bioenergia sau energia solara. Noi avem un potential extraordinar, din acest punct de vedere, si trebuie sa exploatam aceste resurse, inlocuind energia clasica. In afara de faptul ca am putea obtine energie la costuri foarte avantajoase, am putea relansa economia si dezvolta cu precadere zona rurala, ramasa in urma din multe puncte de vedere", a spus Tighici.

sursa: http://www.green-report.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design