EVENIMENTE

Compania Acciona a inaugurat in Croatia o centrala eoliana de 30 de MW

Compania Acciona a inaugurat in Croatia o centrala eoliana de 30 de MWGrupul spaniol Acciona, care activeaza in domeniul energiei regenerabile, a inaugurat in Croatia o ferma eoliana cu o capacitate de 30 de MW. Aceasta instalatie este prima ferma eoliana dezvoltata de compania Acciona in aceasta tara, iar la inaugurarea sa a luat parte chiar presedintele Croatiei, Ivo Josipovic.
 
Potrivit specialistilor companiei, productia de electricitate estimata pentru aceasta centrala eoliana va fi de aproximativ 81 de milioane de kWh/an, suficient pentru a acoperi necesarul de energie din 30.000 de locuinte din Croatia.

Astfel, ferma eoliana a celor de la Acciona este formata din 20 de turbine eoliene produse chiar de ei, fiecare cu o capacitate de 1.5 MW, iar la lucrarile de constructie si la punerea in functiune au participat aproximativ 500 de oameni.

Dupa cum am mai spus, aceasta centrala eoliana este prima pe care spaniolii de la Acciona o dezvolta in Croatia, ei mai avand in plan alte doua proiecte eoliene, cu o capacitate cumulata de 78 de MW.

Acciona Energia este una din companiile de top la nivel mondial in domeniul energiei regenerabile, cu instalatii in 14 tari totalizand peste 7000 de MW, dintre care 34% in afara Spaniei.

Sursa: Acciona

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design