EVENIMENTE
Chinezii investesc peste jumatate de miliard de dolari in energia regenerabila romaneasca

Chinezii investesc peste jumatate de miliard de dolari in energia regenerabila romaneascaZilele trecute, cu ocazia vizitei unei delegatii oficiale din China la Bucuresti in frunte cu prim-ministrul tarii, la Palatul Victoria a fost semnat un acord in valoare de 541.2 milioane dolari, intre Ming Yang Wind Power Group si compania romaneasca Romanian Păunescu Corporation, care apartine omului de afaceri Bobby Paunescu.

Acordul are ca obiect construirea unui parc eolian de mari dimensiuni, respectiv o capacitate de 200 de MW, in zona localitatilor Vaslui-Husi, proiect finantat in intregime de partea chineza, partea romana urmand sa asigure infrastructura lucrarii. Se asteapta ca ferma sa fie realizata cu turbine eoliene Ming Yang de 2 MW fiecare.

Bobby Paunescu a precizat cu ocazia semnarii contractului ca ferma eoliana din regiunea Moldovei va fi construita in mai putin de un an, urmand sa se creeze cu aceasta ocazie 1.300 de noi locuri de munca in zona. Mai mult decat atat, chinezii de la Ming Yang Wind Power Group vor continua investitiile in Romania si in alte domenii decat cel energetic, cum ar fi agricultura, urmand sa dezvolte proiecte si in zona zootehniei si productiei de biomasa.

Potrivit directorului companiei chineze, acest proiect din Romania va reprezenta o baza de extindere pentru Europa.

Sursa: Recharge News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design