EVENIMENTE

CEZ - 1,1 miliarde de euro in bataia vantului

Compania ceha CEZ va realiza cel mai mare parc eolian din Europa in Dobrogea in care va investi 1,1 miliarde de euro pana in 2010, dupa ce a preluat de la Continental Wind Partners doua proiecte de energie eoliana la nord de Constanta. Constructia parcului eolian, realizat in localitatile Cogealac si Fantanele, va incepe in luna septembrie si se va realiza in mai multe etape pana la sfarsitul lui 2010. Pana la finele anului viitor e programata finalizarea primei etape, cand se vor monta 139 turbine ce vor insuma 347,5 MW. Proiectul are deja toate avizele necesare. Parcul eolian va avea o putere instalata apropiata de cea unui reactor nuclear de la Cernavoda, care are 700 MW.


Transelectrica, operatorul sistemului national de transport a energiei electrice, a primit notificari pentru conectarea la retea a 12.000 de MW eolieni, insa Dan Preotescu, directorul de planificare a retelei a estimat saptamana trecuta ca doar un sfert vor fi realizati. Din aceste proiecte, cel mai avansat este un alt proiect de 600 MW din localitatea Tariverde, dezvoltat de Tomis Team, care ar putea fi operational din 2009, dar si un altul de 600 MW realizat de Iberdrola Renovables, care intentioneaza sa il dezvolte la 1.500 MW. CEZ detine din 2005 filiala de distributie e energiei Electrica Oltenia, este implicat in realizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, construieste cu Gaz de France o termocentrala la Galati si cu E.ON si Electrabel o alta la Borzesti.

sursa: http://www.jurnalul.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design